Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δεύτερη ημέρα «μάχης» στον Έβρο: Μεγάλη αναζωπύρωση κοντά στο δάσος της Δαδιάς

   Δεύτερη ημέρα «μάχης» με τη μεγάλη φωτιά στον Έβρο δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να προστατέψουν το Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς ...

  



Δεύτερη ημέρα «μάχης» με τη μεγάλη φωτιά στον Έβρο δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να προστατέψουν το Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς από την πύρινη λαίλαπα.

Η προσπάθεια εκατοντάδων πυροσβεστών και εθελοντών είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω του δυσπρόσιτου της περιοχής ενώ λίγο πριν τις 17.00 σημειώθηκε και νέα μεγάλη αναζωπύρωση σε σημείο που η φωτιά είχε σβήσει.



Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης το σημείο της νέας μεγάλης αναζωπύρωσης είναι πολύ κοντά στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς.




Οι επίγειες δυνάμεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξή τους λόγω του δυσπρόσιτου εδάφους

Το δάσος είναι παρθένο, πυκνό με πολύ μεγάλα πεύκα και πυκνή βλάστηση που σε πολλές περιπτώσεις καθιστά απαγορευτική την προσπάθεια των πυροσβεστών να φτάσουν στη φωτιά εξήγησε στο protothema.gr ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος.

Ανέφερε επίσης ότι οι δυσκολίες εντείνονται και από τον άνεμο που πνέει στην περιοχή ο οποίος μπορεί να μην είναι ισχυρός ωστόσο ευνβοεί τις αναζωπυρώσεις και πολλές φορές αλλάζει κατευθύνσεις.

Το δυσπρόσιτο του εδάφους ανάγκασε τους υπεύθυνους της Πυροσβεστικής να προβούν σε νέα αύξηση των εναέριων πυροσβεστικών μέσων που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Λύρας Σουφλίου και στο Εθνικό Πάρκο.

Δέκα πυροσβεστικά αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο είναι στρατιωτικά, πραγματοποιούν συνεχόμενες ρίψεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.