Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Προληπτικές εκκενώσεις... Τουλάχιστον 90.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν έγκαιρα από τα πύρινα μέτωπα της Πεντέλης!

Τουλάχιστον 90.000 άνθρωποι απαομακρύνθηκαν έγκαιρα από τα πύρινα μέτωπα της Πεντέλης. Αυτό προκύπτει από τον απολογισμό των επιχειρησιακών...





Τουλάχιστον 90.000 άνθρωποι απαομακρύνθηκαν έγκαιρα από τα πύρινα μέτωπα της Πεντέλης. Αυτό προκύπτει από τον απολογισμό των επιχειρησιακών μέτρων που ελήφθησαν από το απόγευμα της Τρίτης, όταν ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στον ορεινό όγκο της Πεντέλης.

Στις προσπάθειες της κατάσβεσης πήραν μέρος 485 πυροσβέστες, δεκάδες εθελοντές ενώ κινητοποιήθηκαν 630 αστυνομικοί με 232 οχήματα για περιπολείες πυρασφάλειας ενώ με επιτυχία ολοκληρώθηκαν και οι τρεις μεγάλες επιχειρήσεις για την εκκένωση του Παίδων Πεντέλης, του Νταού Πεντέλης και του Κέντρου Αρήτη που φιλοξενούσε 46 άτομα.

Συγκεκριμένα, από το Παίδων Πεντέλης έφυγαν 36 παιδιά προς Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριάκου, και από το Νταού Πεντέλης 35 παιδιά προς Ίδρυμα Μητέρα. Μαζί και το προσωπικό.

Λόγω της φωτιάς το νοσοκομείο Ιπποκράτειο υποδέχθηκε 8 ασθενείς, το Γεννηματάς 3, το Κοργιαλένειο 1 πολυτραυματία από στέγη που φλεγόταν και το Γεννηματάς 3 ασθενείς.

Αναλυτικά ο απολογισμός για τα επιχειρησιακά μέτρα που ελήφθησαν για τη φωτιά στην Πεντέλη

Α. Πολιτική Προστασία

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχείρησαν:

485 πυροσβέστες, με 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 120 οχήματα.

Στο πεδίο παρέμειναν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες. Το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ διατέθηκε για τον συντονισμό των δυνάμεων, ενώ η εικόνα της πυρκαγιάς διατίθεται διαρκώς από drones που έχει αναπτύξει το Πυροσβεστικό Σώμα.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι εστίες στις κατοικημένες περιοχές, επιχείρησαν οχήματα και στελέχη της πυροσβεστικής, 9 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 για εναέριο συντονισμό.

Επιχειρήσεις εκκένωσης:

Εκκενώθηκαν το Παίδων Πεντέλης(36) παιδιά προς Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριάκου, και το Νταού Πεντέλης (35) παιδιά προς Ίδρυμα Μητέρα. Μαζί και το προσωπικό.

Ο αριθμός των κατοίκων των τριών δήμων που στάλθηκαν μηνύματα εκκένωσης από 112:

ΠENTEΛH=34934
ΔIΩNH=2111
ΔAMAΣAPI=109
NTPAΦI=3.055
ANΘOYΣA=2132
ΓEPAKAΣ=29939
ΠAΛΛHNH(ΠANOPAMA+NEA ΠAΛΛHNH) =16415
(ΠIKEPMI MEPOΣ TOY OIKIΣMOY EINAI KAI TO ΠANOPAMA ΠIKEPMIOY, ΔEN EXOYME ΠΛHΘYΣMOΣ ΞEXΩPIΣTA.)
ΠIKEPMI =2009

Χονδρικά, έγιναν επιτυχημένα εκκενώσεις για τουλάχιστον 90.000 κατοίκους των περιοχών.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.