Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σπάτα: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για τον θάνατο του 22χρονου τουρίστα... Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών

  Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αναφορικά με τα αίτια του δυστυχήματος σε ελικοδρόμ...

 



Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αναφορικά με τα αίτια του δυστυχήματος σε ελικοδρόμιο των Σπάτων με θύμα έναν 22χρονο Βρετανό τουρίστα.

Η αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε τρία άτομα, τον χειριστή του ελικοπτέρου και δύο τεχνικούς εδάφους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια και λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες, καθώς θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

Ο Jack Fenton έχασε τη ζωή του όταν κατά την αποβίβασή του από το ελικόπτερο, το οποίο είχε νοικιάσει μαζί με άλλους τρεις Βρετανούς, πήγε για άγνωστο λόγο στην πίσω πλευρά του ελικοπτέρου όπου και διαμελίστηκε από την έλικα.

Παράλληλα, σε ένα δεύτερο ελικόπτερο επέβαιναν οι γονείς του. Ο σοκαρισμένος πιλότος του ελικοπτέρου έσπευσε να ειδοποιήσει τον συνάδελφό του στο δεύτερο ελικόπτερο. Ο πιλότος του ελικοπτέρου, στο οποίο επέβαιναν οι γονείς του νεαρού, ζήτησε αμέσως να απογειωθεί και πάλι για να μη δουν οι γονείς του παιδιού όσα είχαν συμβεί.

Ο νεαρός που επέστρεφε από διακοπές στη Μύκονο με την οικογένειά του και φίλους του, ήταν φοιτητής στο Oxford Brookes, ενώ είχε φοιτήσει σε ιδιωτικό σχολείο στο Κεντ μένοντας ως οικότροφος στο Sutton Valence που κοστίζει 36.000 λίρες τον χρόνο.

Ο πατέρας του θύματος, Miguel Fenton, είναι επικεφαλής μάρκετινγκ, πωλήσεων και δημοσίων σχέσεων στο The Hop Farm, ένα παραθεριστικό πάρκο 400 στρεμμάτων και πόλο έλξης επισκεπτών στο Μπέλτρινγκ, κοντά στο Τόνμπριτζ του Κεντ.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, το κόστος του ταξιδιού των 115 μιλίων με τα ελικόπτερα, από τη Μύκονο στα Σπάτα, έφτασε τις 15.000 λίρες.
Τα δύο σενάρια για την τραγωδία

Στις 6:20 το απόγευμα της Δευτέρας (25/7) το ελικόπτερο προσγειώθηκε σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο στην περιοχή Άγιος Γεώργιος στα Σπάτα. Σύμφωνα με αναφορές που έχουν οι αστυνομικοί, η παρέα των τεσσάρων Βρετανών αποβιβάστηκε.

Ο 22χρονος κάποια στιγμή μιλώντας πιθανότατα στο κινητό του ή προσπαθώντας να βγάλει selfie, αφαιρέθηκε και κατευθύνθηκε προς την πλευρά που βρίσκεται το ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου το οποίο ήταν εν κινήσει με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.
Τι εξετάζουν οι Αρχές

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σημείο που θα σταθεί η προανάκριση είναι στο εάν ο πιλότος ενημέρωσε τους επιβάτες για να κατέβουν όταν σταματήσει ο έλικας και οι κινητήρες.

«Θέλουμε να δούμε εάν ο πιλότος ενημέρωσε τους επιβάτες για να κατέβουν από το ελικόπτερο. Αυτοί οι έλικες κάνουν περίπου 2 λεπτά από την ώρα που θα σβήσει τον κινητήρα εκτός και εάν πατήσει ένα κουμπί το οποίο τους σταματά στα 50 δευτερόλεπτα. Η πόρτα του ελικοπτέρου δεν έχει ασφάλεια, όποιος θέλει ανοίγει την πόρτα και βγαίνει. Το σημείο που θα σταθεί η προανάκριση είναι στο εάν τους ενημέρωσε ο πιλότος για να κατέβουν όταν σταματήσει ο έλικας και οι κινητήρες. Υπάρχει και η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που θα ερευνήσουν τι έγινε», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας στο Mega.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.