Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Έγιναν στάχτη 15.000 στρέμματα – Το μέγεθος της καταστροφής σε δορυφορική εικόνα

Εικόνες καταστροφής αφήνει πίσω της η μεγάλη δασική φωτιά που ξέσπασε στο Νότιο Ρέθυμνο το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Ιουλίου 2022 κοντά στ...





Εικόνες καταστροφής αφήνει πίσω της η μεγάλη δασική φωτιά που ξέσπασε στο Νότιο Ρέθυμνο το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Ιουλίου 2022 κοντά στη Κρύα Βρύση.


Μία δορυφορική εικόνα υψηλής ανάλυσης αποκαλύπτει το μέγεθος της καταστροφής.

Σύμφωνα με το meteo.gr, σχεδόν 15.000 στρέμματα γης έγιναν στάχτη σε λιγότερο από ένα 24ωρο, με τη δορυφορική μέτρηση του ευρωπαϊκού δορυφόρου να πραγματοποιείται στις 12:10 το μεσημέρι του Σαββάτου 16/7, ενώ υπήρχαν ακόμη ενεργές εστίες (κίτρινα και πορτοκαλί στίγματα).

Οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι που συνεχίζουν να πνέουν το απόγευμα του Σαββάτου 16/7 δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών μέσων, καθώς σημειώνονται συνεχώς αναζωπυρώσεις.

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται οι θερμικές ανωμαλίες στο έδαφος όπως καταγράφηκαν από δορυφόρους το βράδυ της Παρασκευής 15/7 και το Σάββατο 16/7.

Οι δορυφορικές μετρήσεις δείχνουν ότι τα ενεργά μέτωπα το απόγευμα του Σαββάτου έχουν περιοριστεί σημαντικά σε έκταση, με τον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων όμως να παραμένει υψηλός λόγω των ισχυρών ανέμων.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.