Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φωτιά στη Βούλα: Εκκενώνονται οικισμοί, γηροκομείο και τα παιδικά χωριά SOS στη Βάρη... Τραυματίες Πυροσβέστες...

Στην εκκένωση τεσσάρων οικισμών και γηροκομείου στη Βάρη προχωρά η Πυροσβεστική, όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος της Βούλας, Γρηγόρης Κωνσταν...





Στην εκκένωση τεσσάρων οικισμών και γηροκομείου στη Βάρη προχωρά η Πυροσβεστική, όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος της Βούλας, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντέλλο, πρόκειται για προληπτική εκκένωση, ώστε να μην υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές. Επίσης ζήτησε από τους κατοίκους που έχουν μέτωπο προς τον ορεινό όγκο, να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, ν' ανεβάσουν τις τέντες, να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να συνεργαστούν με τις Αρχές.

Ειδικότερα, εκκενώνονται οι περιοχές Νέα Κάλυμνος, Εξοχή, Χέρωμα και Δίλοφο στη Βάρη. Πέραν αυτών, εκκενώνονται και τα παιδικά χωριά SOS στη Βάρη, με 80 φιλοξενούμενους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στις 20:30 το βράδυ, η φωτιά κατευθυνόταν προς το κοιμητήριο της Βούλας, ενώ κινείται μεταξύ Βάρης και Βούλας. Λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ, τα εναέρια μέσα έκαναν τις τελευταίες ρίψεις και αποχώρησαν.

Φωτιά στη Βούλα: Εκκενώνονται οικισμοί και γηροκομείο

Τρεις πυροσβέστες έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο. Οι δύο εξ αυτών φέρουν τραυματισμούς, ενώ ο τρίτος εκδήλωσε αναπνευστικά προβλήματα.

Ζημιές από την πυρκαγιά σε 20 σπίτια

Ο κ. Κωνσταντέλλος, μιλώντας στο OPEN, ανέφερε ότι δεν έχουν καεί εντελώς σπίτια. Ωστόσο σε 20 σπίτια σημειώθηκαν φθορές, με 4 από αυτά να έχουν υποστεί τις ισχυρότερες.

Ζημιές έχουν υποστεί αυτοκίνητα και μηχανάκια που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή.

Παρά τους ισχυρούς ανέμους, η εικόνα της φωτιάς στην περιοχή της Βούλας είναι καλύτερη και οι πυροσβέστες προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο. Ωστόσο, το έργο τους είναι δύσκολο λόγω των διαρκών αναζωπυρώσεων.

Ωστόσο, πιο δύσκολη είναι η κατάσταση από την περιοχή της Βάρης, όπου έχουν επεκταθεί οι φλόγες, δημιουργώντας ένα τεράστιο πύρινο μέτωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.