Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΤΟ... Οι τούρκοι μας απειλούν με «σοβαρή κρίση»... «Αρκετή υπομονή κάναμε με την Ελλάδα» λέει το τουρκικό ΥΠΕΞ!

Η επιθετική ρητορική της Τουρκίας κατά της Ελλάδας συνεχίζεται καθημερινά, με ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλ...





Η επιθετική ρητορική της Τουρκίας κατά της Ελλάδας συνεχίζεται καθημερινά, με ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και τον ίδιο τον “σουλτάνο” να κατηγορούν τη χώρα μας και να εξαπολύουν απειλές σε βάρος της.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους της Πορτογαλίας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Φαρούκ Καϊματσί, έκανε λόγο για «μη ρεαλιστικές και μαξιμαλιστικές αξιώσεις» όσον αφορά στο Κυπριακό, οι οποίες και «κρατούν τις σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ σε ομηρία». Μάλιστα, ο Καϊματσί απείλησε ότι «αυτό πρέπει να σταματήσει, έχουμε δείξει υπερβολική υπομονή και, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε σοβαρή κρίση».

Επιπλέον, διεμήνυσε ότι, «ως κοσμική χώρα, η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα είναι πολύ πιο σημαντική και επωφελής από οποιασδήποτε άλλης χώρας. Γιατί καμία άλλη χώρα δεν μπορεί να βοηθήσει ώστε να σταματήσει η ριζοσπαστικοποίηση στην Ευρώπη, καθώς και να συμβάλει στην πλήρη ενσωμάτωση 25 εκατομμυρίων μουσουλμάνων στις χώρες της ΕΕ. Κανένα άλλο κράτος – μέλος δεν μπορεί να συμβάλει όσο η Τουρκία στο σεβασμό όλων των χρωμάτων, όλων των διαφορών, της συνύπαρξης και της σταθερότητας στην ΕΕ».
Τσελίκ: Να προσέχει η Ελλάδα τα λόγια της για τα δικαιώματα της Τουρκίας

Νωρίτερα, σήμερα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AK, Ομέρ Τσελίκ, προχώρησε σε νέες παραληρηματικές δηλώσεις.

Ο Τσελίκ κάλεσε την Ελλάδα “να προσέχει τα λόγια της” όταν αναφέρεται στα δικαιώματα της Τουρκίας στη «Γαλάζια Πατρίδα» και επανέλαβε ότι η χώρα μας “προτιμά την παράνομη λύση της στρατιωτικοποίησης των νησιών”, αντί να καθίσει στο τραπέζι με την Τουρκία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του εκπροσώπου του AKP: «Οι δηλώσεις της Ελλάδας για την Τουρκία και τον πρόεδρό μας είναι απαράδεκτες. Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα, διαμαρτυρόμενη για την Τουρκία σε άλλες χώρες. Οι δραστηριότητες της Τουρκίας στη «Γαλάζια Πατρίδα» μας βασίζονται στα κυριαρχικά μας δικαιώματα και στο νόμο. Η Ελλάδα πρέπει να χρησιμοποιήσει προσεκτική γλώσσα για τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας.




Η Ελλάδα πρέπει να αξιολογήσει τι περιμένουν οι άλλες χώρες σε αντάλλαγμα για τη στήριξη που της δίνουν και να καταλάβει ότι ο πιο αξιόπιστος τρόπος είναι να λύσει τα προβλήματα στο τραπέζι με την Τουρκία. Η Ελλάδα προτιμά τον παράνομο τρόπο, με τη στρατιωτικοποίηση των νησιών. Αυτός είναι ένας αδιέξοδος δρόμος».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.