Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κάτι μεγάλο θα γίνει... Το Ισραήλ επιμένει και λέει στους Ισραηλινούς «φύγετε τώρα από την Τουρκία»!

Ανώτεροι Ισραηλινοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν τους Ισραηλινούς πολίτες την Παρασκευή να εγκαταλείψουν την Τουρκία αμέσως μετά την υπόσχεσ...



Ανώτεροι Ισραηλινοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν τους Ισραηλινούς πολίτες την Παρασκευή να εγκαταλείψουν την Τουρκία αμέσως μετά την υπόσχεση του Ιράν να εκδικηθεί τη δολοφονία του Συνταγματάρχη των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), Χασάν Σαγιάντ Χονταγιαρί, στην Τεχεράνη τον περασμένο μήνα.

Οι προειδοποιήσεις από τους πολιτικούς αξιωματούχους και τους αξιωματούχους ασφαλείας, που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας στους «Times of Israel», έρχονται μετά από μια εβδομάδα μετά την πρώτη προτροπή του Ισραήλ στους πολίτες του στην Τουρκία να επιστρέψουν αμέσως στην πατρίδα τους, εκδίδοντας την υψηλότερη δυνατή προειδοποίηση ασφαλείας ότι Ιρανοί πράκτορες σχεδιάζουν να σκοτώσουν ή να απαγάγουν Ισραηλινούς.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ κάλεσε τους Ισραηλινούς στις 13 Ιουνίου να εγκαταλείψουν την Κωνσταντινούπολη μετά τη δημοσίευση ρεπορτάζ ότι το Ισραήλ και η Τουρκία απέτρεψαν μια ιρανική τρομοκρατική επίθεση στην Πόλη τον περασμένο μήνα.

Επίσης, σε συνέντευξη Τύπου στις 15 Ιουνίου, ο Λάπιντ είπε ότι «ο κόσμος πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός και να λάβει τις προειδοποιήσεις πολύ σοβαρά».

Ένα άλλος υψηλόβαθμος Ισραηλινός της Άμυνας δήλωσε επίσημα στο Ynet την Παρασκευή ότι ιρανικοί τρομοκρατικοί πυρήνες «αναζητούν Ισραηλινούς» στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης αφού έλαβαν εντολή να στοχοποιήσουν Ισραηλινούς στην Τουρκία.

«Δεν μπορούν να ματαιωθούν όλα», είπε ο αξιωματούχος, επαναλαμβάνοντας τα αιτήματα προς τους Ισραηλινούς να επιστρέψουν στην πατρίδα τους από τις διακοπές τους στην Τουρκία.

Η Τουρκία, από την πλευρά της, έδωσε ένα «ωμό και ισχυρό μήνυμα» στο Ιράν ότι δεν θα του επιτρέψει να χρησιμοποιήσει το έδαφός της για να διεξάγει ή να οργανώσει τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον άλλων κρατών, ανέφεραν τα νέα του Channel 12.

Η δολοφονία του Ιρανού αξιωματικού είναι μία από τις πολλές ενέργειες που πρόσφατα αύξησαν τις εντάσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.

Άλλα ζητήματα περιλαμβάνουν αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων που συνδέονται με το Ιράν στη Συρία, απειλητική ρητορική από Ιρανούς ηγέτες και νέες παραβιάσεις των πυρηνικών συμφωνιών από το Ιράν.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.