Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: Προκαλεί ο εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας» με σχέδιο εισβολής τριών σταδίων από την Ελλάδα στο... Αιγαίο!

Η Τουρκία εμμένει στις προκλήσεις και την κλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα, με τον ίδιο τον πρόεδρο Ερντογάν και τους ανώτατους αξιωματο...









Η Τουρκία εμμένει στις προκλήσεις και την κλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα, με τον ίδιο τον πρόεδρο Ερντογάν και τους ανώτατους αξιωματούχους της κυβέρνησής του να επιδίδονται σε σειρά εμπρηστικών δηλώσεων που δυναμιτίζουν το κλίμα.

Αυτήν τη φορά ήταν η σειρά του εμπνευστή του δόγματος της “Γαλάζιας Πατρίδας“ και του τουρκο-λιβυκού μνημονίου, επικεφαλής του Τουρκικού Κέντρου Ναυτιλίας και Παγκόσμιας Στρατηγικής Müstafi, αντιναύαρχου εν αποστρατεία Τζιχάτ Γιαϊτζί, ο οποίος, που σε μία παραληρηματική του ομιλία, έκανε λόγο για σχέδιο εισβολής της Ελλάδας στο… Αιγαίο, το οποίο μάλιστα, όπως υποστήριξε, έχει ετοιμαστεί από το 2017 και αναπτύσσεται σε τρία στάδια. Πρόσθεσε ακόμη ότι οι χάρτες που παρουσίασε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ είναι μέρος αυτού του σχεδίου.

«Απέναντι σε αυτό το σχέδιο, η Τουρκία πρέπει να προβάλλει το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας στη διεθνή κοινότητα», είπε ο Τζιχάτ Γιαϊτζί στη Γενί Σαφάκ και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα, που βλέπει τη συγκυρία ως ευκαιρία, θα βρεθεί σε μπελάδες. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε κατάσταση».

Όπως εξήγησε, σύμφωνα με το sigmalive, αναλύοντας τη θεωρία του «η Ελλάδα ξεκίνησε το 2017 ένα σχέδιο 3 σταδίων για την αύξηση των χωρικών της υδάτων. Τώρα προσπαθούν να εφαρμόσουν αυτό το σχέδιο με αυτούς τους χάρτες. Στην πρώτη φάση του σχεδίου, είχαν αποφασίσει να αυξήσουν τα χωρικά τους ύδατα τόσο στην Κρήτη όσο και στα Αντικύθηρα. Ωστόσο δεν μπόρεσαν να περάσουν στο δεύτερο στάδιο, λόγω πιέσεων της Τουρκίας. Τώρα θα προσπαθήσουν να περάσουν στο δεύτερο και τρίτο στάδιο. Το δεύτερο βήμα είναι η αύξηση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια μεταξύ Κρήτης – Αντικυθήρων και της Πελοποννήσου. Το τρίτο βήμα είναι η αύξηση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια. Το τελικό στάδιο είναι τα 12 μίλια σε ολόκληρο το Αιγαίο».


Παράλληλα, ο Γιαϊτζί υποστηρίζει ότι ο Ταγίπ Ερντογάν είχε δώσει εντολή στα πανεπιστήμια να «φτιάξουν έναν δικό μας χάρτη», στο συμπόσιο της ανατολικής Μεσογείου τον Σεπτέμβριο του 2020:

«Αυτή η παραγγελία υλοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Το πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης έχει χαρτογραφήσει τη Γαλάζια Πατρίδα κι αποτελεί πλέον επιστημονικό έργο. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν τη Γαλάζια πατρίδα. Αυτόν τον χάρτη μας πρέπει να τον δώσουν στους απεσταλμένους μας και να ενημερωθούν για τα δικαιώματα της Τουρκίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.