Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Ελληνικός Στρατός ετοιμάζεται να φύγει μπροστά... Εξετάστηκε αυτοκινούμενος όλμος του Ισραήλ

Πραγματοποιήθηκε σε επιτελείς του ΓΕΣ παρουσίαση της εταιρείας ELBIT SYSTEMS, σχετικά με τα συστήματα αυτοκινούμενων όλμων 120 χιλ. κατασκε...




Πραγματοποιήθηκε σε επιτελείς του ΓΕΣ παρουσίαση της εταιρείας ELBIT SYSTEMS, σχετικά με τα συστήματα αυτοκινούμενων όλμων 120 χιλ. κατασκευής της

Μετά τους αντιαρματικούς και όχι μόνο πυραύλους SPIKE NLOS από το Ισραήλ που μπαίνουν στο ελληνικό οπλοστάσιο αργά ή γρήγορα, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπάρχουν ενδείξεις που ετοιμάζεται νέα εποχή και στον τομέα των βαρέων όπλων Πεζικού.

Μια ανακοίνωση του υπουργείου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αν προχωρήσει η Ελλάδα στην επιλογή του και την παραγγελία του από το Ισραήλ, ο ελληνικός στρατός να αποκτήσει νέους σύγχρονους και αυτοκινούμενους όλμους των 120 mm από το Ισραήλ.

«Την Πέμπτη 16 Απριλίου 2022, πραγματοποιήθηκε σε επιτελείς του ΓΕΣ παρουσίαση μέσω τηλεδιάσκεψης από εκπροσώπους της εταιρείας ELBIT SYSTEMS, σχετικά με τα συστήματα αυτοκινούμενων όλμων 120 χιλ. κατασκευής της» αναφέρει η λιτή ανακοίνωση του υπουργείου.


Αυτή την χρονική περίοδο η ισραηλινή εταιρεία παράγει τον αυτοκινούμενο όλμο των 120 mm με την επονομασία CARDOM. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας το CARDOM είναι ένα αυτόνομο σύστημα όλμου ανάκρουσης 120 mm κατάλληλο για μια ποικιλία τεθωρακισμένων οχημάτων με τροχοφόρα και τροχοφόρα, με σύγχρονο υπολογιστή βολής. Το CARDOM παρέχει ακριβή, αποτελεσματική και άμεση υποστήριξη πυρός για μονάδες ταχείας ανάπτυξης και Ειδικές Δυνάμεις, καθώς και για μονάδες πεζικού και πυροβολικού.

Το CARDOM είναι ένα πιστοποιημένο από το ΝΑΤΟ, αποδεδειγμένο σύστημα όλμων, σε ενεργό υπηρεσία σε σύγχρονους στρατούς όπως ο στρατός των ΗΠΑ εντός των ταξιαρχιών Stryker 8×8, των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων και άλλων κορυφαίων στρατών.

Βασικά ΟφέληΕλαφριά, χαμηλή σιλουέτα
Πιστοποιημένο στο ΝΑΤΟ
Ταχεία ανάπτυξη και σύντομος χρόνος απόκρισης
Χαμηλό κόστος κύκλου ζωής

Βασικά χαρακτηριστικάΑκριβής ισχύς πυρός - 16 βολές ανά λεπτό
Δυνατότητα Shoot-and-scoot
Αυτόματο σύστημα τοποθέτησης
Ενσωματωμένο INS
Σύστημα ελέγχου πυρκαγιάς

Αυτόματο σύστημα τοποθέτησης

Ο μοναδικός σχεδιασμός του CARDOM επιτρέπει την επίγεια λειτουργία της κάννης των 120 mm και την τοποθέτηση μιας κάννης 81 mm για μείωση του κόστους εκπαίδευσης και μείωση των παράπλευρων ζημιών (όταν χρησιμοποιείται σε αστική περιοχή και βάλει ευαίσθητους στόχους). Το προηγμένο ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου πυρκαγιάς (FCS) του CARDOM συνδυάζει ένα Σύστημα Αδρανειακής Πλοήγησης (INS), ηλεκτρικά αυλάκια για αυτόματη τοποθέτηση και έναν ενσωματωμένο βαλλιστικό υπολογιστή. Ενσωματώνεται εύκολα με ένα In-service Battle Management System (BMS). Μαζί, αυτά παρέχουν μια άμεση ψηφιακή σύνδεση με σύγχρονους αισθητήρες πρόσκτησης στόχων με προκεχωρημενους παρατηρητές (FO), συμπεριλαμβανομένων UAS, ραντάρ και άλλων συστημάτων ανίχνευσης.

Δυνατότητα μεταφοράς χωρίς συμβιβασμούς

Με το μικρό βάρος και τη χαμηλή σιλουέτα του, το CARDOM επιτρέπει στο όχημα να διατηρεί τη δυνατότητα μεταφοράς χωρίς να διακυβεύεται η ενισχυμένη και πρόσθετη θωράκιση που απαιτείται για σύγχρονες αερομεταφερόμενες αποστολές. Το CARDOM περιλαμβάνει μια σύγχρονη και αποδεδειγμένη στη μάχη ικανότητα βολής και αποτελεσματικότητας που επιτρέπει το «πρώτο βλήμα στο στόχο» μέσα σε 30-60 δευτερόλεπτα και τεράστια δύναμη πυρός με ρυθμό βολής έως και 16 βολές ανά λεπτό. Σημαντικές αποστολές «fire for effect» μπορούν να ολοκληρωθούν με έναν μόνο όλμο.

Αισθητήρας σε σκοπευτή προς στόχο

Η Elbit Systems προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση «αισθητήρας σε σκοπευτή σε στόχο» προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των πελατών για μια ολοκληρωμένη λύση για όλα τα επίπεδα – Τάγμα, Σύνταγμα ή Ταξιαρχία. Περιλαμβάνει πλήρη προσαρμογή και ενσωμάτωση οχημάτων, πυρομαχικά, επεκτάσιμες δυνατότητες Command & Control και ποικίλες πλατφόρμες απόκτησης στόχων (εδάφους και εναέριας) όλες ψηφιακά συνδεδεμένες με συστήματα επικοινωνίας. Αυτά τα εξαρτήματα συνδέονται όλα μέσω ψηφιακών συστημάτων διοίκησης, ελέγχου και επικοινωνίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.