Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βρετανία – Αρχηγός Στρατού: Πρέπει να ετοιμαστούμε να πολεμήσουμε και να νικήσουμε τη Ρωσία

Έτοιμος να «πολεμήσει και πάλι στην Ευρώπη», πρέπει να είναι ο στρατός της Βρετανίας, δήλωσε ο νέος αρχηγός του Στρατού, στρατηγός Πάτρικ Σ...



Έτοιμος να «πολεμήσει και πάλι στην Ευρώπη», πρέπει να είναι ο στρατός της Βρετανίας, δήλωσε ο νέος αρχηγός του Στρατού, στρατηγός Πάτρικ Σάντερς, λέγοντας ευθέως ότι αυτό αφορά στον πόλεμο που είναι σε εξέλιξη στην Ουκρανία. Μάλιστα πρόσθεσε ότι αντίπαλος θα είναι η Ρωσία, η οποία και θα πρέπει να ηττηθεί.

Ο Πάτρικ Σάντερς, ο οποίος ανέλαβε τη διοίκηση του βρετανικού στρατού αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με το inews.co.uk έκανε την εξής δήλωση: «Είμαστε η γενιά που πρέπει να προετοιμάσει τον στρατό για να πολεμήσει και πάλι στην Ευρώπη. Υπάρχει τώρα μια καυτή επιτακτική ανάγκη να σφυρηλατήσουμε έναν στρατό ικανό να πολεμήσει στο πλευρό των συμμάχων μας και να νικήσει τη Ρωσία στη μάχη.

Είμαι ο πρώτος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού από το 1941 που αναλαμβάνει τη διοίκηση του Στρατού στη σκιά ενός χερσαίου πολέμου στην Ευρώπη με τη συμμετοχή μιας ηπειρωτικής δύναμης. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία υπογραμμίζει τον βασικό μας σκοπό – να προστατεύσουμε το Ηνωμένο Βασίλειο όντας έτοιμοι να πολεμήσουμε και να κερδίσουμε πολέμους στην ξηρά», σημείωσε ο Σάντερς.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να στείλει βρετανικά στρατεύματα προς ενίσχυση της Ουκρανίας. Ωστόσο προειδοποίησε ότι η χώρα θα πρέπει να δείξει υποστήριξη στο Κίεβο για «μακρύ χρονικό διάστημα».

Ο παράγων “διάρκεια του πολέμου”

Με δεδομένα τα παραπάνω, αξίζει να αναλογιστεί κανείς, τους λόγους που οι δύο Βρετανοί ηγέτες έκαναν αντικρουόμενες δηλώσεις. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την παρατεταμένη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και το άγνωστο της διάρκειάς του, αφού κανείς δεν ξέρει ούτε πότε θα σταματήσει ο πόλεμος ούτε ποια θα είναι η κατάληξή του.

Εκτός από τον Μπόρις Τζόνσον και ο Γενς Στόλτενμπεργκ, ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία. Ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία στην Ουκρανία ενδέχεται να διαρκέσει «χρόνια». Έκανε τη δήλωση στην γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag. Η σχετική συνέντευξη που έδωσε, δημοσιεύεται στο φύλλο της που κυκλοφορεί. Ο Στέλτενμπεργκ δήλωσε ότι οι προμήθειες προηγμένων όπλων στα ουκρανικά στρατεύματα μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες το Ντονμπάς να αποσπαστεί από τον ρωσικό έλεγχο. Πίσω από αυτη τη δήλωση κρύβεται ενδεχόμενη παράταση του πολέμου, στο μέτρο που αν η Ρωσία χάσει το Ντονμπάς θα επιχειρήσει να το ανακτήσει.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για το γεγονός ότι θα μπορούσε να πάρει χρόνια. Δεν πρέπει να επιβραδύνουμε την υποστήριξη της Ουκρανίας, ακόμη κι αν τα κόστη είναι υψηλά, όχι μόνο αυτά της στρατιωτικής υποστήριξης, αλλά και αυτά των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας και των τροφίμων», πρόσθεσε ο Νορβηγός ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επικείμενη (μέσα στο μήνα) Σύνοδο Κορυφής του NATO στη Μαδρίτη, αναμένεται να συμφωνηθεί νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία που θα συμβάλει ο στρατός της να αφήσει πίσω τον εξοπλισμό της σοβιετικής εποχής και να αποκτήσει νατοϊκό εξοπλισμό, όπως δήλωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.