Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μωβ μέδουσες: «Με έτσουζε λες και μου έριξαν βιτριόλι, έβραζε το δέρμα μου», λέει γυναίκα που την τσίμπησε

«Δεν μπορείς να περιγράψεις τον πόνο», λέει και εξηγεί την περιπέτειά της σε παραλία των Μεγάρων - Πού έχουν εντοπιστεί στις ελληνικές θάλα...




«Δεν μπορείς να περιγράψεις τον πόνο», λέει και εξηγεί την περιπέτειά της σε παραλία των Μεγάρων - Πού έχουν εντοπιστεί στις ελληνικές θάλασσες - Οι οδηγίες των ειδικών για το τι πρέπει να προσέχουμε και τι πρέπει να κάνουμε αν μας τσιμπήσει

Στα πλοκάμια της Πελάτζια Νοκτιλούκα, της μωβ μέδουσας, πιάστηκε η Ευαγγελία, που πριν λίγες ημέρες πήγε για μπάνιο στην παραλία Πάχη Μεγάρων. Ήταν τόσο έντονος ο πόνος από το τσίμπημα της μέδουσας που κόλλησε πάνω της που όπως φαίνεται στις φωτογραφίες το αποτύπωμα της έμεινε σαν τατουάζ πάνω στο σώμα της Ευαγγελίας.

«Ήρθε και κόλλησε πάνω μου. Έκανε ένα σημάδι πολύ μεγάλο. Ακόμα ο πόνος από την περασμένη Κυριακή ακόμα υπάρχει. Κάποιος που δεν το ξέρει θα νομίζει ότι έχω κάνει τατουάζ μέδουσας. Δεν μπορείς να περιγράψεις τον πόνο, το κάψιμο που έχεις» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η γυναίκα το πρωί της Κυριακής. «Με έτσουζε πάρα πολύ λες και μου έριξαν βιτριόλι, τέτοιο κάψιμο ένιωσα. Μέσα μου έβραζε το δέρμα μου όλο» πρόσθεσε.

Οι μωβ μέδουσες απλώνουν τα πλοκάμια τους στις ελληνικές θάλασσες προκαλώντας όλο και μεγαλύτερη ανησυχία.

Τις τελευταίες μέρες μάλιστα έχουν κάνει την εμφάνιση τους και στις παραλίες της Αττικής όπως Βουλιαγμένη, Λαγονήσι, Λαύριο, Πόρτο Ράφτη, Βραυρώνα, Νέα Μάκρη.

Δύσκολα γίνονται αντιληπτές, γιατί θεωρούνται από τις πιο επικίνδυνες στη Μεσόγει

Ζωηρή ανησυχία προκαλεί η μωβ μέδουσα που κυκλοφορεί στις ελληνικές θάλασσες, τη στιγμή που είναι δύσκολο να γίνει άμεσα αντιληπτή από τους λουόμενους.

«Πολλές φορές τα νημάτιά τους επειδή είναι διάφανα δεν μπορεί να τις εντοπίσει ο κολυμβητής και για αυτόν τον λόγο έχουμε την επαφή στο σώμα και προκαλεί πόνο» σημείωσε στο Mega ο καθηγητής Θαλάσσιας Βιολογίας, Ωκεανογραφίας & Θαλάσσιων βιοεπιστημών Δρόσος Κουτσούμπας.

Αν και μικρή σε μέγεθος, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι τα πλοκάμια της, που μπορεί να φτάνουν μέχρι και τα δέκα μέτρα.

«Είναι σαν διαφανής ομπρέλα με τα πλοκάμια τους που έχουν κνιδοκύτταρα με κνιδώδες υγρό το οποίο το έχουν προκειμένου να συλλάβουν τη λεία τους» συμπλήρωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Θεωρείται από τα πιο επικίνδυνα είδη μεδουσών στη Μεσόγειο. Το τσίμπημά της ή ακόμα και μία απλή επαφή μπορεί να προκαλέσει πόνο, ναυτία, ταχυκαρδία, πτώση της αρτηριακής πίεσης, κεφαλαλγία, μέχρι και δύσπνοια.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.