Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Αμερικάνοι προειδοποιούν την τουρκία για την επίθεση στους Κούρδους... «Θα υπονομεύσει την περιφερειακή σταθερότητα», είπε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Ο Άντονι Μπλίνκεν προειδοποίησε την Τουρκία να μην επιτεθεί στη Συρία, γιατί κάτι τέτοιο θα υπονόμευε την σταθερότητα, καθώς η Άγκυρα συγκεν...








Ο Άντονι Μπλίνκεν προειδοποίησε την Τουρκία να μην επιτεθεί στη Συρία, γιατί κάτι τέτοιο θα υπονόμευε την σταθερότητα, καθώς η Άγκυρα συγκεντρώνει επίσημα στρατεύματα για να επιτεθεί στα εδάφη που ελέγχει ο Μπασάρ Αλ Άσαντ και βρίσκονται κουρδικές μειονότητες.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «η μεγάλη ανησυχία που έχουμε είναι ότι οποιαδήποτε νέα επίθεση θα υπονόμευε την περιφερειακή σταθερότητα» και πρόσθεσε πως τυχόν επίθεση θα «θα δώσει την ευκαιρία σε κακόβουλους παράγοντες να εκμεταλλευτούν την αστάθεια».

«Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε κλιμάκωση στη βόρεια Συρία και υποστηρίζουμε τη διατήρηση των σημερινών γραμμών κατάπαυσης του πυρός», ανέφερε στη συνέχεια και σημείωσε ότι «δεν θέλουμε να δούμε τίποτα που να θέτει σε κίνδυνο τις προσπάθειες που κάνουμε για να κρατήσουμε το Ισλαμικό Κράτος στο κουτί όπου το έχουμε κλειδώσει».

Σημειώνεται, ότι στις 23 Μαΐου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα πραγματοποιήσει νέες επιχειρήσεις στη Βόρεια Συρία, με στόχο να δημιουργήσει «ζώνη ασφαλείας» σε βάθος 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων, ώστε να αντιμετωπίσει τις «τρομοκρατικές απειλές».

Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις λοιπόν, πρόκειται να διεξαχθούν σε εδάφη που έλεγχαν Κούρδοι, οι οποίοι είχαν συμφωνήσει να συνεργαστούν με το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ, ώστε να σταματήσει τις επιθέσεις που είχε εξαπολύσει στο παρελθόν η Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.