Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Bayraktar TB-2: «Φονιάς» των Ρώσων ή απλώς «πιλάφι του προφήτη»;

Τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 που αναπτύχθηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις στη μάχη τους κατά των Ρώσων είναι μεταξύ των ...





Τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 που αναπτύχθηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις στη μάχη τους κατά των Ρώσων είναι μεταξύ των περίπου 1.077 μη επανδρωμένων αεροσκαφών που καταστράφηκαν στην Ουκρανία σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Ωστόσο, ο Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, επικεφαλής της Baykar, που τα κατασκευάζει, ισχυρίζεται ότι η καταστροφή ρωσικών συστημάτων πυροβολικού και τεθωρακισμένων οχημάτων έχει κάνει “όλο τον κόσμο” πελάτη. «Τα Bayraktar TB2 έχουν καταστρέψει μερικά από τα πιο προηγμένα αντιαεροπορικά συστήματα και προηγμένα συστήματα πυροβολικού και τεθωρακισμένα οχήματα που χρησιμοποιούνται από τους Ρώσους στην Ουκρανία», είπε.

Στις καθημερινές ενημερώσεις σχετικά με τον πόλεμο με την Ουκρανία, η Μόσχα αναφέρει σημαντικές απώλειες ουκρανικού εξοπλισμού, μεταξύ των οποίων και απώλειες ΤΒ2. Ωστόσο, καθώς η Μόσχα «ξεχνά» να αναφέρει και τις δικές της απώλειες οι ισχυρισμοί της δεν μπορούν να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Υπάρχουν, σύμφωνα με συγκεκριμένες αναφορές καταγεγραμμένες επιτυχίες των ΤΒ2 στην Ουκρανία. Ωστόσο φαίνεται πως οι επιτυχίες βαίνουν πλέον ολοένα και μειούμενες, μετά την ανάπτυξη από τους Ρώσους στην περιοχή συστημάτων Tor-M2U.



Το Tor-M2U είναι η τελευταία εκσυγχρονισμένη έκδοση του Tor-M2. Εκτός από το Tor-M2U, η Ρωσία έχει ενισχύσει το οπλοστάσιό της με Pantsir-S1. Το Pantsir είχε δυσάρεστες εμπειρίες από την επαφή με ΤΒ2 στη Λιβύη. Ωστόσο οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν την εμπειρία τους αυτή και τώρα το Panstsir-S1 έχει «τροποποιηθεί» για να παρακολουθεί εναέριους στόχους μεγέθους drone.






Είναι λοιπόν τα TB2 «η μάστιγα του Θεού» στην Ουκρανία όπως θέλουν να τα παρουσιάσουν οι Τούρκοι, ή απλώς το «πιλάφι του προφήτη»; Πιθανότατα η αλήθεια να βρίσκεται κάπου στη μέση. Είναι βέβαιο ότι η Ρώσοι αιφνιδιάστηκαν στην αρχή. Αυτό όμως δεν αφορά μόνο την χρήση των ΤΒ2. Ο ρωσικός αιφνιδιασμός υπήρξε ευρύτερος και σχεδόν απόλυτος. Η Μόσχα όμως μαθαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.