Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Bayraktar: Κίνηση ματ από την Ελλάδα με οπλισμένα ισραηλινά Heron και MQ-9 Reaper και ελληνικά ΠΗΓΑΣΟΣ

Κίνηση ματ από την Ελλάδα με οπλισμένα ισραηλινά Heron και ελληνικά ΠΗΓΑΣΟΣ για να πάρει το πάνω χέρι από την Τουρκία στο πεδίο των UAV στο...









Κίνηση ματ από την Ελλάδα με οπλισμένα ισραηλινά Heron και ελληνικά ΠΗΓΑΣΟΣ για να πάρει το πάνω χέρι από την Τουρκία στο πεδίο των UAV στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Μαζανίτη για την Real News, υπάρχουν εισηγήσεις στο ελληνικό ΓΕΕΘΑ για την αγορά των ισραηλινών Heron, όταν λήξει το συμβόλαιο leasing τους, αλλά και την προσθήκη και τριών επιπλέον οπλισμένων Heron καθώς και την μεταφορά τους στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, όπου σήμερα επιχειρούν τα αμερικανικά MQ-9.

Στόχος είναι, όπως αναφέρεται να μετατραπεί η 110 Π.Μ. σε φωλιά των ελληνικών UAV τα οποία θα μπορούν να επιχειρούν από τη Λάρισασ έως και την Κύπρο.

Nα σημειωθεί πως σύμφωνα με την Real News, υπάρχει η σκέψη στην Αθήνα για την προμήθεια επιπλέον τριών αμερικανικών MQ-9 Reaper, τα οποία είναι ο πολεμικός τύπος των MQ-9 με φόρτο οπλισμού έως 10 πυραύλους.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στις σκέψεις των αξιωματούχων του ΓΕΕΘΑ είναι και η αναβάθμιση των ελληνικών UAV ΠΗΓΑΣΟΣ, σε συνεργασία με τους Ισραηλινούς.

Μάλιστα, η αναβάθμιση των ΠΗΓΑΣΟΣ, τα οποία κατασκευάζονται στην ΕΑΒ θα φορά στην μετατροπή τους σε αεροσκάφη μάχης (σ.σ. κατά επίγειων στόχων).






Την ίδια ώρα, ο Στρατός Ξηράς «τρέχει», αναφέρει η Real News, το πρόγραμμα προμήθειας τεσσάρων MALE (Medium-altiude-long-endurance unmaned vehicle) UAV από τη Γαλλία, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται και το εγχώριο πρόγραμμα παραγωγής UAV ΑΡΧΥΤΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.