Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Αμερικάνοι αγοράζουν από Ελλάδα...!!! Οθόνες απεικόνισης Scorpion της Thales στα κράνη πιλότων F-16 της Εθνοφρουράς!

Η Thales έλαβε μια αρχική παραγγελία να εξοπλίσει τους πιλότους των F-16 της Εθνικής Φρουράς Αεροπορίας των ΗΠΑ με οθόνες απεικόνισης Scorp...





Η Thales έλαβε μια αρχική παραγγελία να εξοπλίσει τους πιλότους των F-16 της Εθνικής Φρουράς Αεροπορίας των ΗΠΑ με οθόνες απεικόνισης Scorpion (HMD) τοποθετημένες στα κράνη ως μέρος μιας συμφωνίας που θα διαθέσει στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ αυτό το δοκιμασμένο στη μάχη σύστημα. Η σύμβαση θα προσφέρει στην Εθνική Φρουρά της Αεροπορίας των ΗΠΑ εκσυγχρονισμένα kit Scorpion για να αντικαταστήσει το υπάρχον σύστημα Joint Helmet Mounted Cueing (JHMCS) για τον στόλο των αεροσκαφών F-16, block 40 και 50.

Με την ολοκλήρωση της σύμβασης, το σύστημα Scorpion θα αποτελεί την κοινή λύση HMD για την Εθνική Φρουρά Αεροπορίας και ολόκληρο τον στόλο αεροσκαφών F-16 block 30, 40 και 50 της Εφεδρείας Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Το σύστημα Scorpion έχει ήδη επιλεγεί για το A-10 της Εθνικής Φρουράς της Αεροπορίας και της Εφεδρείας της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το σύστημα Scorpion προσφέρει μια σύγχρονη, ψηφιακή πλατφόρμα που εξοπλίζει τους πιλότους στο να διαθέτουν καλύτερη επίγνωση της επιχειρησιακής κατάστασης. Διαθέτει έγχρωμα σύμβολα, μηδενική καθυστέρηση και μια κοινή οθόνη τόσο για ημερήσιες όσο και για νυχτερινές λειτουργίες με μειωμένο κόστος κύκλου ζωής. Η ακρίβεια παρακολούθησης κίνησης έχει βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με το παλαιό σύστημα JHMCS με το νέο ακριβή υβριδικό οπτικό έλεγχο αδράνειας (HObIT) του συστήματος Scorpion. Το σύστημα Scorpion HMD είναι επίσης πιστοποιημένο για την ασφάλεια εκτίναξης σε όλες τις διαμορφώσεις των αεροσκαφών F-16.

Η σύμβαση του Προγράμματος Αεροπορίας της Υπηρεσίας Υποστήριξης & Προμηθειών του ΝΑΤΟ, επιτρέπει στις χώρες του ΝΑΤΟ να προμηθεύονται το σύστημα Scorpion και όλο τον συνοδευτικό εξοπλισμό που απαιτείται για την αντικατάσταση του παλαιού JHMCS HMD χωρίς να χρειάζονται τροποποιήσεις πλατφόρμας.

«Η μετάβαση ολόκληρου του στόλου των F-16 στο νέο σύστημα Scorpion αποτελεί απόδειξη της ικανότητας, της ποιότητας και του χαμηλού κόστους κύκλου ζωής που παρέχει το Scorpion στα πολεμικά αεροσκάφη και την Αεροπορία. Με την υψηλή επίγνωση της επιχειρησιακής κατάστασης, διαθέτοντας κοινή οθόνη που παρέχει χρωματικά σύμβολα και επιτρέπει τη χρήση μη τροποποιημένων γυαλιών νυχτερινής όρασης, το Scorpion είναι ασυναγώνιστο στην αγορά τεχνολογίας HMD. Επιπλέον, μπορούμε να παρέχουμε την ίδια αναβάθμιση σε κάθε πελάτη με αεροσκάφη που διαθέτουν το σύστημα JHMCS.». – Mike Sheehan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Thales Defense & Security, Inc.

Σχετικά με την Thales

Η Thales είναι o παγκόσμιος τεχνολογικός ηγέτης που επενδύει στις ψηφιακές και «deep tech» καινοτομίες – δηλαδή στην διασυνδεσιμότητα , τα big data, την τεχνητή νοημοσύνη, την κυβερνοασφάλεια και την κβαντική τεχνολογία – με στόχο να ανοικοδομήσει ένα μέλλον εμπιστοσύνης, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των κοινωνιών μας. Η εταιρεία παρέχει λύσεις, υπηρεσίες και προϊόντα που βοηθούν τους πελάτες της – επιχειρήσεις, οργανισμούς και κράτη – στους τομείς της άμυνας, της αεροναυτικής, του διαστήματος, των επίγειων μεταφορών καθώς και της ψηφιακής ταυτότητας και ασφάλειας για να εκπληρώσει τη βασική αποστολή της, να τοποθετήσει τον άνθρωπο στο επίκεντρο της διαδικασίας λήψης αποφάσεων. Η Thales έχει 81.000 υπαλλήλους σε 68 χώρες. Το 2021, ο Όμιλος πραγματοποίησε πωλήσεις 16,2 δισ. ευρώ.

H Thales στην Ελλάδα

Η Thales δραστηριοποιείται στην Ελλάδα για πάνω από 45 χρόνια, παρέχοντας μια σειρά σημαντικών συστημάτων στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτά περιλαμβάνουν συστήματα avionics και συστήματα αποστολών για μαχητικά αεροσκάφη, όπως και συστήματα αεράμυνας μεγάλης κλίμακας για την πολεμική αεροπορία και το ναυτικό. Τα συστήματα διαχείρισης μάχης Thales χρησιμοποιούνται σε πλοία του Ελληνικού Ναυτικού, ενώ οι ασύρματοι Thales PR4G Tactical Radios, τα ηλεκτρο-οπτικά συστήματα και τα ραντάρ επιτήρησης τα χρησιμοποιεί ο Ελληνικός Στρατός.

Εκτός των ενόπλων δυνάμεων, η Thales έχει προμηθεύσει μεγάλο μέρος των συστημάτων ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας της χώρας, καθώς και συστήματα σηματοδότησης για το σιδηροδρομικό δίκτυο, αλλά και συστήματα εποπτείας και επικοινωνίας για το μετρό της Αθήνας. Η Thales διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας μέσω ενός δικτύου τοπικών ΜΜΕ. Συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα σε συνεργασία με τα Ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα και είναι ενεργό μέλος σε αρκετούς εγχώριους οργανισμούς, όπως ο ΣΕΒ, η Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας & Άμυνας (HASDIG) , η Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ) και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) και το si-Cluster (cluster για το διάστημα)


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.