Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το απόκοσμο ελληνικό χωριό και ο μύθος της μάχης των Τιτάνων... Εικόνες που δε βλέπουμε συχνά

Όσο κι αν ταξιδεύεις στην Ελλάδα και γνωρίζεις τα χωριά της, τόσο περισσότερο εκπλήσσεσαι από τις ιδιαίτερες ιστορίες που μπορείς να μάθεις...



Όσο κι αν ταξιδεύεις στην Ελλάδα και γνωρίζεις τα χωριά της, τόσο περισσότερο εκπλήσσεσαι από τις ιδιαίτερες ιστορίες που μπορείς να μάθεις και τους παράξενους τόπους που θα τύχει να επισκεφθείς. Κι αυτό γιατί υπάρχουν χωριά που έχουν άκρως ξεχωριστά χαρακτηριστικά και σίγουρα δε θα τα ξεχάσεις αν τα επισκεφθείς έστω μια φορά. Μια τέτοια περίπτωση είναι σίγουρα ο Βώλαξ, το απόκοσμο χωριό της Τήνου που έχει την ιστορία και τον μύθο να το συνοδεύουν. Οι εικόνες που θα αντικρίσεις εκεί σίγουρα θα σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή.

Τήνο, ξεχωρίζει, λοιπόν, για τους γρανιτένιους ογκόλιθους που θα συναντήσει κανείς εκεί. Το τοπίο μοιάζει απόκοσμο ιδιαίτερα όταν πας συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, όπως κατά το ηλιοβασίλεμα. Πρόκειται στην πραγματικότητα για ηφαιστειογενείς ογκόλιθους οι οποίοι βρίσκονται διάσπαρτοι στο οροπέδιο του Βωλάκα αρκετά κοντά στην Χώρα του νησιού. Αν χρησιμοποιήσεις τη φαντασία σου, αυτοί οι σχηματισμοί που κάνουν οι βράχοι θυμίζουν άλλοτε πουλιά και άλλοτε σώματα ανθρώπων, ακόμη και απλούς βόλους. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, το όνομα του χωριού.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.