Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕ ΕΞΩ... Φλώρος: Γιατί απέκλεισα την Τουρκία από την Tiger Meet 2022

Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, στα πλαίσια της άσκησης Tiger Meet 2022, στον Άραξο Άραξος – Ρεπορτάζ Σπύ...









Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, στα πλαίσια της άσκησης Tiger Meet 2022, στον Άραξο

Άραξος – Ρεπορτάζ Σπύρος Σερμπέτης Παππάς

Μήνυμα στην Τουρκία αποστέλλει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στα πλαίσια της άσκησης του ΝΑΤΟ «Tiger Meet 2022», που διεξάγεται στον Άραξο από 9 ως τις 20 Μαΐου.

Ο κ. Φλώρος σχολίασε σε ό,τι αφορά την Τουρκία, πως η χώρα μας είναι ένας «παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης», που είναι σε θέση να απαντήσει στις «σύγχρονες προκλήσεις». Αυτό άλλωστε είναι και το νόημα της άσκησης Tiger Meet,

η εκπαίδευση των «φίλων και συμμάχων» σε μια κοινή άσκηση «γιορτή», με στόχο την αντιμετώπιση όλων των σύγχρονων προκλήσεων απέναντι στην ειρήνη, τη σταθερότητα και τις αξίες και αρχές που επιθυμούν να προωθούν οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ.

Σχετικά, δε, με το γιατί η… φίλη και σύμμαχη (στη θεωρία) Τουρκία δεν συμμετέχει στα τεκταινόμενα της άσκησης στον Άραξο, ο Κωνσταντίνος Φλώρος είχε να παραθέσει ως σαφή λόγο το μπαράζ προκλητικών ενεργειών της Άγκυρας

σε βάρος του εναέριου χώρου της Ελλάδας περί τα τέλη Απριλίου, όπου είχαν φτάσει τις 168 παραβιάσεις και 41 υπερπτήσεις πάνω από τα κατοικημένα νησιά μέσα σε ένα μόλις 24ωρο.

Θα ήταν, σαφώς, απορίας άξιο, άλλωστε το εξής σενάριο: το να λάμβανε κανονικά μέρος μια χώρα, που δεν αναγνωρίζει τον εναέριο χώρο της διοργανώτριας, τη στιγμή μάλιστα που η άσκηση αφορά την αεροπορία και διεξάγεται στο σύνολο του FIR Αθηνών, την έκταση του οποίου σταθερά η Άγκυρα αμφισβητεί.

Κατά συνέπεια, η Τουρκία δεν θα ήταν δυνατόν να συμμετείχε σε αυτήν την άσκηση, έχοντας προ πολλού υπερβεί τα εσκαμμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.