Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συμμετοχή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου στην πολυεθνική άσκηση «Swift Response 2022»

Από το Σάββατο 7 έως την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν στην πολυεθνική εκπαιδευτική άσκηση «Swift Resp...







Από το Σάββατο 7 έως την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν στην πολυεθνική εκπαιδευτική άσκηση «Swift Response 2022», η οποία διεξάγεται στην Krivolak Training Area της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Η «Swift Response 2022» αποτελεί μέρος της ευρύτερης διακλαδικής πολυεθνικής άσκησης «Defender Europe 2022» την οποία σχεδιάζει και πραγματοποιεί το United States Army Europe and Africa (USAREUR-AF), με την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας, της Γαλλίας, της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασίλειου, των ΗΠΑ, της Ιταλίας και του Μαυροβουνίου.

Σκοπός της «Swift Response 2022» είναι η συνεκπαίδευση σε επιχειρήσεις τακτικού επιπέδου που περιλαμβάνουν αεροκίνηση και αναγνωρίσεις υποστήριξης αερομεταφερόμενων τμημάτων με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της διαλειτουργικότητας και της μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων σε διασυμμαχικό επίπεδο. Η Ελλάδα συμμετέχει στην άσκηση με αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.