Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ... Mάνα σκοτωμένης Κούρδισας αντάρτισσας : «Και αν φύγει ένα παιδί μας, γεννιούνται χιλιάδες άλλα»

ΕΝΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΟΥΡΔΙΚΩΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑΝΟΤΟΛΙΚΑ...






ΕΝΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΟΥΡΔΙΚΩΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑΝΟΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ... ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ... ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ:

“Τη νοοτροπία καταστροφής τάφων τη γνωρίζουμε από τους Οθωμανούς”

Οικογένειες που αντέδρασαν στην καταστροφή των τάφων των παιδιών τους δήλωσαν “Τη νοοτροπία αυτή τη γνωρίζουμε ακόμα από την εποχή των Οθωμανών”.




Οι αυξανόμενες τον τελευταίο διάστημα επιθέσεις σε τάφους είναι παλιές όσο και η ιστορία της χώρας. Στην ιστορία της σύγχρονης Τουρκίας οι επιθέσεις σε τάφους άρχισαν με την απόκρυψη της τοποθεσίας όπου θάφτηκαν ο σεΐχης Σαιντ και ο σεΐχης Ριζα και επιταχύνθηκαν το 2015, όταν η ίδια η κυβέρνηση τερμάτισε την διαδικασία διαλόγου. Τελευταία υπήρξαν επιθέσεις από στρατιώτες σε τάφους που βρίσκονται στις περιοχές Μους, Βαν, Σιλβάν, Μπιγκιολ και Χακκαρι. Τα κουρδικά ονόματα που υπήρχαν στις ταφόπλακες σβήστηκαν. Σε κάποιες πόλεις υπήρξαν πιέσεις προς τις οικογένειες για να σπάσουν τις ταφόπλακες.

Η Χουλιά Μπαράν η οποία πριν από τρία χρόνια έχασε την κόρη της σε επίθεση που πραγματοποίησε το Ισλαμικό Κράτος στο Άφριν, δήλωσε πως “Εκεί επιτέθηκαν οι συμμορίες κι εδώ η εξουσία”. Η Μπαράν θύμισε πώς κατά την ιστορία καταστρέφονταν οι τάφοι αυτών που έχαναν τη ζωή τους στον αγώνα για την ελευθερία των Κούρδων και ζήτησε στο θέμα αυτό να αντιδράσει όλη η κοινωνία και όχι μόνο οι οικογένειες των οποίων καταστρέφονται οι τάφοι.


Η Μπαραν λέει πως οι επιθέσεις στους τάφους γίνονται με την πρόφαση τον κουρδικών και τόνισε πως πρόκειται για μία δυσανεξία στα κουρδικά : “κάθε έθνος ζει με τη δική του γλώσσα και κουλτούρα. Εμείς οι Κούρδοι δίνουμε στα παιδιά μας ονόματα στη δική μας γλώσσα. Ακόμη και αν εσείς σβήνετε τα ονόματα στις ταφόπλακες δεν μπορείτε να τα σβήσετε από τις καρδιές μας. Και αν φύγει ένα παιδί μας γεννιούνται χιλιάδες άλλα. Και όσο κι αν τις τις καταστρέψετε και τις σβήσετε, εμείς εκείνες τις ταφόπλακες πάλι θα τις κάνουμε.”
……
Ο Αζίζ Ολτσεν που έχασε δύο παιδιά τους σε συγκρούσεις το 1 το 2015 και το άλλο στο 2019 θυμίζει πως σύμφωνα με το ισλάμ πρέπει να υπάρχει σεβασμός στους νεκρούς : ” στην κηδεία κάποιου που έχει πεθάνει γίνεται κηδεία για όλους τους ανθρώπους και όχι μόνο για μία οικογένεια. Ο προφήτης Μωάμεθ την ώρα που περνούσε η κηδεία ενός μη μουσουλμάνου σηκώθηκε όρθιος. Δεν χρειάζεται να είσαι μουσουλμάνος για να επιδείξεις σεβασμό. Οι επιθέσεις στους τάφους των παιδιών μας δεν έχουν καμία ηθική”.


Ο Ολτσέν αναρωτιέται για αυτήν την δυσανεξία και αναφέρει πώς κατά την ιστορία, παρόμοιες επιθέσεις υπήρξαν σε τάφους Κούρδων, : Αυτό το κάνουν εσκεμμένα. Στόχος τους είναι να εξαφανίσουν τους Κούρδους και τα κουρδικά. Ακόμη και στους πολέμους όπου πολεμούσαν Κούρδοι στις ταφόπλακες των Κούρδων που πέθαναν έσβηναν τα ονόματα και έγραφαν νούμερα. Η νοοτροπία Αυτή δεν είναι τωρινή, την γνωρίζουμε από την εποχή των Οθωμανών”.




Ο Ολτσέν είπε πως ασκούνται πιέσεις στις οικογένειες για να σπάσουν τις ταφόπλακες των παιδιών τους αλλά καμία οικογένεια δεν το δέχτηκε αυτό και συνέχισε λέγοντας : ¨Εμένα και να με σκοτώσουν δεν θα σπάσω την ταφόπλακα του παιδιού μου. Και αν έβλεπα να την καταστρέφουν δεν θα το επέτρεπα ακόμη κι αν με σκότωναν. Το κράτος λειτουργώντας με αυτό τον τρόπο ποτέ δεν πέτυχε το στόχο του. Και ούτε πρόκειται. Γίνονται επιθέσεις στις αξίες μας αλλά εμείς θα τις στηρίξουμε μέχρι τέλους. ”
……
Ο Ολτσέν αναφέρει, πως όταν το 2019 πέθανε το παιδί του, επί 108 μέρες δεν μπορούσε να πάρει την σορό του και αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα στο θέμα της ταφής. Λέει πως ” Επί 108 μέρες ήταν στο νεκροτομείο και δεν μας τον έδιναν. Ο εισαγγελέας μου έλεγε πως εγώ δεν είμαι ο κατάλληλος για αυτό. Μα καλά εγώ είμαι ο πατέρας, ποιος άλλος θα είναι πιο κατάλληλος για αυτό; Και μετά από εκείνες τις δυσκολίες δεν αφήνουν ήσυχα τα παιδιά μας ούτε στους τάφους τους”.

https://mezopotamyaajansi.com/tum-haberler/content/view/95440

4/5/2020



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.