Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τα κομάντο μας ετοιμάζονται για όλα! Φρενήρης ρυθμός εκπαίδευσης των ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων

Ο φρενήρης ρυθμός εκπαίδευσης των Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων και Ειδικών Δυνάμεων συνεχίζεται και τον Μάιο με μια σειρά μεγάλες διεθνείς ...









Ο φρενήρης ρυθμός εκπαίδευσης των Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων και Ειδικών Δυνάμεων συνεχίζεται και τον Μάιο με μια σειρά μεγάλες διεθνείς ασκήσεις όπου οι Έλληνες SOF καλούνται για μια ακόμη φορά να επιβεβαιώσουν γιατί θεωρούνται μεταξύ των κορυφαίων παγκοσμίως. 

Από χθες έως και τις 13 Μαΐου πραγματοποιείται σε Ελληνικό έδαφος, θάλασσα και αέρα η μεγάλη ΝΑΤΟϊκή άσκηση Special Forces «Trojan Footprint» η οποία περιλαμβάνεται στον Ευρωπαϊκό σχεδιασμό της Συμμαχίας αφού ανάλογες ασκήσεις πραγματοποιούνται ταυτόχρονα από τη Βαλτική θάλασσα έως τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη με συνολική συμμετοχή τουλάχιστον 3.300 Στελεχών.

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΑΡΙΚΑ

Στην «Ελληνική» «Trojan Footprint» εκτός της Ελλάδας λαμβάνουν μέρος κομάντος από ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία και Αλβανία και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου. 

Οι κορυφαίες Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων ΕΤΑ και Ζ’ ΜΑΚ μαζί με την «αφρόκρεμα» των SOF που ήδη έχουν φτάσει στη χώρα μας για δύο εβδομάδες θα συνεκπαιδευτούν σε μια σειρά από σενάρια Special Forces τα οποία αφορούν αγώνα σε κατοικημένες περιοχές, βολές κάθε είδους και με διαφορετικό οπλισμό, εγγύς αεροπορική υποστήριξη και συνεργασία με επιθετικά ελικόπτερα και UAV, αμφίβιες και καταδυτικές ενέργειες και άλματα.

Tα περισσότερα σενάρια της άσκησης θα πραγματοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων με την «Trojan Footprint» να αποτελεί ακόμα μια ευκαιρία για τους Έλληνες SOF να εκπαιδευτούν με πολύ ισχυρές Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων όπως των Αμερικανών και των Γάλλων.

Τόσο για το ΕΤΑ όσο και για τη Ζ’ ΜΑΚ η «Trojan Footprint» είναι μια από τις δεκάδες διεθνείς ασκήσεις στις οποίες έχουν συμμετάσχει τα τελευταία χρόνια αφού πλέον αποτελούν περιζήτητες εντός του ΝΑΤΟ Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων. Mε πιο πρόσφατη την εντυπωσιακή «ORION 22» η οποία πραγματοποιήθηκε παράλληλα με τον αεροπορικό «ΗΝΙΟΧΟ». ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.