Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Ελλάδα απέστειλε LoR για αγορά 10 καινούργιων CH-47F και εκσυγχρονισμό 10 CH-47D σε “Foxtrot”

Την περασμένη εβδομάδα, το ΓΕΣ απέστειλε LoR στις ΗΠΑ, για αγορά 10 ελικοπτέρων CH-47F, καθώς και τον εκσυγχρονισμό 10 υπαρχόντων CH-47D σε...









Την περασμένη εβδομάδα, το ΓΕΣ απέστειλε LoR στις ΗΠΑ, για αγορά 10 ελικοπτέρων CH-47F, καθώς και τον εκσυγχρονισμό 10 υπαρχόντων CH-47D σε CH-47F! Οι Αμερικανοί αναμένεται να απαντήσουν πολύ σύντομα δίνονται P&A (Price and Availability) για τα 20 ελικόπτερα.

Το ενδιαφέρον της Αεροπορίας Στρατού δεν είναι νέο, καθώς ο ΑΓΕΣ είχε κάνει εκτεταμένες συζητήσεις για το θέμα πέρσι στις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί έχουν προτείνει στο ΓΕΣ, να γίνει παραγγελία μαζί με σχετική παραγγελία του Αμερικανικού Στρατού, επιτρέποντας έτσι στην Ελλάδα να επωφεληθεί από τις τιμές που έχει κι ο US Army, ενώ τα ελικόπτερα θα ενταχθούν στην εφοδιαστική αλυσίδα τους.

Πολύ πρόσφατα, το ελικόπτερα κέρδισε μια τεράστια παραγγελία 60 ελικοπτέρων CH-47F από τη Γερμανία, κερδίζοντας έτσι το Lockheed Martin CH-53K. To CH-47F θεωρείται η πλέον εξελιγμένη έκδοση του Chinook, όντας ικανότερο αλλά και πιο εύκολο στη συντήρηση από τους προκατόχους του.

Αν προχωρήσει αυτή η παραγγελία (που θα γίνει μέσω FMS και θα έχει μακροχρόνια αποπληρωμή, χωρίς να επιβαρύνει τρομερά τον προϋπολογισμό του ΓΕΣ), τότε η ΑΣ θα αποκτήσει ένα υπερσύγχρονο μέσο μεταφοράς υλικού και στελεχών, με μεγάλες ταχύτητες, σε πολύ μεγάλες αποστάσεις. Όπως έχουμε γράψει, η ΑΣ εξετάζει και την παραγγελία ΑΗ-64Ε, καθώς και λύση στο θέμα της μη ύπαρξης ικανού μέσου μεταφορικού ελικοπτέρου. Τα ΝΗ90 συνεχίζουν να παραμένουν κατά κύριο λόγο στο έδαφος…

 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.