Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι ΗΠΑ υποβαθμίζουν τα περί αναβάθμισης τουρκικών F-16: Τι απαντούν αμερικανικές πηγές

Τι απαντούν αμερικανικές πηγές για την αναβάθμιση των τουρκικών F-16 με πυραύλους, ραντάρ και ηλεκτρονικά συστήματα αξίας 400 εκατ. δολαρίω...





Τι απαντούν αμερικανικές πηγές για την αναβάθμιση των τουρκικών F-16 με πυραύλους, ραντάρ και ηλεκτρονικά συστήματα αξίας 400 εκατ. δολαρίων κατόπιν εντολής του Τζο Μπάιντεν

Κινητοποίηση έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες για αναβάθμιση των τουρκικών μαχητικών F-16 με πυραύλους, ραντάρ και ηλεκτρονικά συστήματα αξίας 400 εκατ. δολαρίων κατόπιν εντολής του Τζο Μπάιντεν.

Υπενθυμίζεται ότι η Wall Street Journal ανέφερε ότι ο Λευκός Οίκος κατέθεσε σχετικό αίτημα στο Κογκρέσο. Η εφημερίδα εκτιμά ότι αυτό ανοίγει το δρόμο και για την μελλοντική προμήθεια των 40 F-16 που έχει ζητήσει η Άγκυρα.

Υποβαθμίζουν το θέμα αμερικανικές πηγές

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, οι Αμερικανοί κάνουν λόγο μόνο για αίτημα αναβάθμισης του επικοινωνιακού συστήματος των μαχητικών, με γνώμονα τη διαλειτουργικότητα εντός του ΝΑΤΟ. «Αυτή η εξέλιξη δεν σχετίζεται με το αίτημα της Τουρκίας για αναβάθμιση των F-16, ούτε προαναγγείλει νέες αγορές F-16 που θα εγκρίνει η αμερικανική κυβέρνηση» τονίζεται.

Ερωτηθείσα εξάλλου για τις τουρκικές υπερπτήσεις από την ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ στην Ουάσινγκτον Κατερίνα Σώκου, η βοηθός υπουργός Εξωτερικών Έρικα Όλσον δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ δεσμεύονται απολύτως να διασφαλίσουν τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Είναι απολύτως απαραίτητο οι χώρες της περιοχής να βρουν λύση στις διαφορές τους ώστε να ενισχύσουν τη σταθερότητα» είπε. «Οι θαλάσσιες διαφορές πρέπει να λυθούν ειρηνικά και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο» πρόσθεσε η κ. Όλσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.