Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δολοφονία Σκαφτούρου: Βρήκαν DNA στη μοτοσικλέτα των εκτελεστών

Η βεβαιότητα προέκυπτε από την εκτίμηση ότι πρόθεση των δραστών δεν φαίνεται πως ήταν να εγκαταλείψουν τη μοτοσικλέτα, αλλά να ολοκληρώσου...









Η βεβαιότητα προέκυπτε από την εκτίμηση ότι πρόθεση των δραστών δεν φαίνεται πως ήταν να εγκαταλείψουν τη μοτοσικλέτα, αλλά να ολοκληρώσουν με αυτήν την πορεία της διαφυγής τους. Αντιθέτως, οι δολοφόνοι του 53χρονου αναγκάστηκαν να παρατήσουν βεβιασμένα το δίκυκλο, εξαιτίας είτε απροσδόκητης βλάβης είτε λανθασμένου χειρισμού.

Μόλις δύο ημέρες μετά τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου, οι εκτιμήσεις επαληθεύθηκαν. Οπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, στη μοτοσικλέτα έχoυν βρεθεί ομάδες γενετικού υλικού. Οι ομάδες αυτές αντιστοιχούν σε περισσότερα από ένα άτομα. 

Ετσι, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η μοτοσικλέτα πετάχτηκε από τους δράστες μέσα σε χωράφι με πυκνή βλάστηση, σε μια ύστατη προσπάθεια να την κρύψουν από τα «μάτια» των Αρχών, οι ειδικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπροστά τους συγκεκριμένες εργαστηριακές ενέργειες ώστε να ξεχωρίσουν το γενετικό υλικό που πιθανότατα ανήκει σε μέλη της δολοφονικής ομάδας.

Παρά τα εμπόδια που αναμένεται να συναντήσουν οι ειδικοί, το γενετικό υλικό στη μοτοσικλέτα αντιμετωπίζεται ήδη ως το βασικό στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στην εξιχνίαση της μαφιόζικης δολοφονίας, η οποία σημειώθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα. 

Αλλωστε, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι η συγκεκριμένη μηχανή μεγάλου κυβισμού είχε κλαπεί από την περιοχή του Ασπροπύργου, από το 2019. Κατά συνέπεια, θεωρείται πως όλο αυτό το χρονικό διάστημα το όχημα ήταν κρυμμένο σε κάποιο μυστικό χώρο-καταφύγιο, ενώ δεν αποκλείεται να είχε χρησιμοποιηθεί και σε άλλες παράνομες ενέργειες από τις ίδιες ομάδες εγκληματιών που διέταξαν τη δολοφονία του 55χρονου.
Συμβόλαια θανάτου

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και στα υπόλοιπα συμβόλαια θανάτου που έχουν εκτελεστεί τα τελευταία χρόνια οι δολοφόνοι δεν άφησαν σε καμία περίπτωση πίσω τους το όχημα διαφυγής, ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, δηλαδή για να μην εντοπιστούν το DNA τους ή και αποτυπώματά τους», λέει με νόημα στην «R» αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών, πιστοποιώντας πως η μοτοσικλέτα των δραστών στα Σκούρτα Βοιωτίας αποτελεί ένα πολύτιμο ερευνητικό στοιχείο.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πλήθος γενετικού υλικού έχει βρεθεί και στο αγροτικό αυτοκίνητο με το οποίο προσπάθησε να διαφύγει το δίδυμο των εκτελεστών, όταν εγκατέλειψε τη μοτοσικλέτα και αναγκάστηκε να κατεβάσει από το αυτοκίνητο το ζευγάρι των αγροτών που εκείνη την ώρα περνούσε από το σημείο. 

Ωστόσο, το συγκεκριμένο υλικό χρειάζεται επιπλέον επεξεργασία, καθώς ένα μεγάλο μέρος του ανήκει σαφώς στο ζευγάρι, αλλά και στα μέλη της οικογένειάς του που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο όχημα.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.