Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φανταστείτε στα κινητά μας τι γίνεται CIA: Πρόγραμμα Weeping Angel (παρακολούθηση μέσω TV)

Στις 21 Απριλίου του 2017 η ιστοσελίδα Wikileaks διέρρευσε μία μεγάλη συλλογή εργαλείων ηλεκτρονικής παρακολούθησης της αμερικανικής υ...




Στις 21 Απριλίου του 2017 η ιστοσελίδα Wikileaks διέρρευσε μία μεγάλη συλλογή εργαλείων ηλεκτρονικής παρακολούθησης της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών CIA (Central Intelligence Agency, Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών). 

Ένα από τα προγράμματα που δεν έλαβε μεγάλη προσοχή ήταν το «Weeping Angel» που είναι ένα πρόγραμμα παρακολούθησης έξυπνων τηλεοράσεων της εταιρίας Samsung από τη σειρά F. Σε αυτό το άρθρο θα κάνουμε μία ανάλυση για όλα όσα μάθαμε για το «Weeping Angel» μέσω αυτής της διαρροής.




Το πρόγραμμα που βλέπουμε εδώ γεννήθηκε με τη κωδική ονομασία «EXTENDING» από τη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5 (Military Intelligence – Section 5, Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών – Τομέας 5) τις αρχές του 2014 και αργότερα το ίδιο έτος μοιράστηκε και με την αντίστοιχη αμερικανική υπηρεσία, στη CIA, με πιο περιορισμένες λειτουργίες. Οι δύο υπηρεσίες συνεργάστηκαν αργότερα στο πρόγραμμα επέκτασης του προγράμματος που μετονόμασαν σε «Weeping Angel».

Στις σημειώσεις του EDB (Embedded Development Branch, Τμήμα Ανάπτυξης Ενσωματωμένου Λογισμικού) της CIA από τις 16 Ιουνίου του 2014, διαβάζουμε οι δύο υπηρεσίες πέρασαν μία εβδομάδα συνεργασίας για τη βελτίωση του προγράμματος Weeping Angel. Κάποιες από τις βελτιώσεις ήταν οι εξής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.