Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Candida auris: Σε καραντίνα 64χρονος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου

Ο μύκητας ανιχνεύτηκε σε τυχαίο εργαστηριακό έλεγχο- Ο διοικητής του Νοσοκομείου διαβεβαιώνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ...





Ο μύκητας ανιχνεύτηκε σε τυχαίο εργαστηριακό έλεγχο- Ο διοικητής του Νοσοκομείου διαβεβαιώνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα


Σε επιφυλακή τέθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου μετά τον εντοπισμό κρούσματος candida auris σε ασθενή που νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, ο μύκητας εντοπίστηκε σε τυχαίο εργαστηριακό έλεγχο που έγινε στον 64χρονο. Ο ασθενής διακομίσθηκε στο ΠΑΓΝΗ από άλλο νοσοκομείο της Κρήτης, για νοσηλεία και εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Χαλκιαδάκης υποστήριξε ότι «όταν ο μύκητας είναι παρασιτικός και δεν δημιουργεί φλεγμονές, δεν είναι επικίνδυνος για την υγεία των ασθενών».

Σε κάθε περίπτωση ο διοικητής εμφανίστηκε καθησυχαστικός. Όπως τόνισε «ελήφθησαν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία τόσο του ιδίου του ασθενούς όσο και για την προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ο 64χρονος τέθηκε σε καραντίνα και είναι καλά στην υγεία του».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.