Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Να σκάσουν οι πολιτικάντηδες... Έρευνα: Πρώτες οι Ένοπλες Δυνάμεις στην εμπιστοσύνη του Έλληνα

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έρευνα διεξήγαγε η ΚΑΠΑ RESEARCH, η οποία μεταξύ άλλων εκτιμά την εμπιστοσύνη των πολιτών τους θεσμούς της ελλην...






Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έρευνα διεξήγαγε η ΚΑΠΑ RESEARCH, η οποία μεταξύ άλλων εκτιμά την εμπιστοσύνη των πολιτών τους θεσμούς της ελληνικής πολιτείας.

Οι ερευνώμενοι καλούνταν να απαντήσουν στο ερώτημα «Εσείς πόσο εμπιστεύεστε κάθε έναν από τους παρακάτω θεσμούς της ελληνικής πολιτείας;».
Στην πρώτη θέση έρχεται ο Στρατός με το 64% των ερωτηθέντων να απαντά ότι τον εμπιστεύεται «Πολύ+Αρκετά» και ακολουθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας με 53%.

Αυτοί είναι και οι μοναδικοί θεσμοί που συγκεντρώνουν ποσοστό άνω του 50%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό... δυσπιστίας συγκεντρώνουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με το 91% των ερωτηθέντων να απαντά ότι τα εμπιστεύεται «Λίγο+Καθόλου» και μόλις το 9% να έχει θετική άποψη.

Τα ΜΜΕ είναι στην προτελευταία θέση της σχετικής λίστας, με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις να έρχονται τελευταίες με 8% ποσοστό εμπιστοσύνης, αλλά 90% δυσπιστίας.



Ικανοποίηση από την ΕΛΣΤΑΤ

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή αναδημοσίευσε τα αποτελέσματα της πρόσφατης πανελλαδικής έρευνας της ΚΑΠΑ RESEARCH, καθώς υπάρχει διακριτή αναφορά σε αυτήν.

Συγκεκριμένα, η ΕΛΣΤΑΤ βρίσκεται στην 4η θέση και σημειώνει: «Η εμπιστοσύνη των πολιτών αποτελεί διαχρονικά σημαντική προϋπόθεση για τη διασφάλιση έγκυρης και ποιοτικής στατιστικής πληροφορίας. Η συμμετοχή των πολιτών στις Έρευνες της ΕΛΣΤΑΤ και ειδικά των ευρείας κλίμακας στατιστικών εργασιών μας, όπως οι πρόσφατες Απογραφές Γεωργίας-Κτηνοτροφίας, Κτιρίων και Πληθυσμού-Κατοικιών συντελεί στην εκπλήρωση της αποστολής μας για την παραγωγή και διάδοση χρήσιμων, επίκαιρων και αξιόπιστων στατιστικών στοιχείων».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.