Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αθάνατη Ελληνική φύση... Το «θαυματουργό» γαιδουράγκαθο: Τα απίστευτα οφέλη στον οργανισμό

Ένα ρόφημα κάθε πρωί μπορεί να προκαλέσει θετικές αλλαγές στον οργανισμό σας. Πρόκειται για ένα κοινό ποώδες φυτό που ανήκει στην οικογέν...





Ένα ρόφημα κάθε πρωί μπορεί να προκαλέσει θετικές αλλαγές στον οργανισμό σας. Πρόκειται για ένα κοινό ποώδες φυτό που ανήκει στην οικογένεια των αστεροειδών (Αsteraceae) και αποτελεί μια φυτική άμυνα ενάντια στις καθημερινές τοξίνες. Έχει χρησιμοποιηθεί ως αποτελεσματική φυσική θεραπεία για πάνω από 2.000 χρόνια με τους αρχαίους Έλληνες να το χρησιμοποιούν και ως επουλωτικό για πληγές αλλά και για τη θεραπεία της χολής. Επί αιώνες το χρησιμοποιούσαν για την αποτοξίνωση του ήπατος.




Όπως γράφει η Φωτεινή Πουρνάρα το itrofi βοηθάει:

Υγεία των νεφρών

Τονώνει την κυτταρική αναγέννηση στα νεφρά και μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο ακόμη και σε ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.

Υγεία της καρδιάς

Το γαϊδουράγκαθο φαίνεται να αυξάνει τα επίπεδα της ωφέλιμης HDL χοληστερόλης και να μειώνει τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης. Η σιλυμαρίνη μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Διαβήτης

Μεταξύ των ατόμων με διαβήτη, όσοι έλαβαν σιλυμαρίνη για τέσσερις μήνες εμφάνισαν βελτιώσεις στο γλυκαιμικό τους προφίλ, συμπεριλαμβανομένης μιας σημαντικής μείωσης της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, της γλυκόζης αίματος νηστείας, της ολικής χοληστερόλης, της LDL χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, σε σύγκριση με όσους έπαιρναν εικονικό φάρμακο. Μπορεί επίσης να βελτιώσει τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη.

Υγεία του εγκεφάλου

Φαίνεται ότι έχει νευροπροστατευτικές ιδιότητες και μπορεί να είναι ευεργετικό για τη σκλήρυνση κατά πλάκας και τη νόσο του Parkinson. Μελέτες σε ζώα υποδεικνύουν επίσης ότι η σιλυμαρίνη μπορεί να καταστείλει τον σχηματισμό αμυλοειδούς βήτα-πρωτεΐνης (μια τοξική πρωτεΐνη που συνδέεται με το Alzheimer), βοηθώντας έτσι στην πρόληψη της νόσου του Alzheimer.




Πέτρες στη χολή

Η χοληδόχος κύστη μας λειτουργεί συνεργατικά με το συκώτι μας, επεξεργάζοντας τις τοξίνες και τα θρεπτικά συστατικά που εισέρχονται στο σώμα μας, μέσω της τροφής, του αέρα και του νερού. Μαζί με το συκώτι και τα νεφρά, βοηθά στο φιλτράρισμα των βλαβερών ουσιών, αποτρέποντας παράλληλα τη δημιουργία πετρών. Το γαϊδουράγκαθο προσφέρει πρόσθετη υποστήριξη, καθαρίζοντας το σώμα από τα μεταβολικά απόβλητα, βελτιώνοντας τη λειτουργία της χοληδόχου κύστης, του σπλήνα και των νεφρών.

Αποτρέπει τις αιμορροΐδες

Η κατανάλωση εκχυλίσματος γαϊδουράγκαθου παρέχει ανακούφιση από το πρήξιμο και αποτρέπει την εξάπλωσή τους.

Βελτιώνει το δέρμα

Ως αντιοξειδωτικό, παρέχει μια φυσική λάμψη και κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται γιο γεμάτη και υγιής. Έχει την ικανότητα να αναπληρώνει νεκρά κύτταρα και αποτρέπει την πρόωρη γήρανση, καταπολεμώντας την εμφάνιση ρυτίδων, σκούρων κηλίδων και αποχρωματισμών.

Απώλεια βάρους

Το φυσικό αυτό βότανο ρυθμίζει αποτελεσματικά το μέγεθος των λιποκυττάρων του σώματος, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό για την απώλεια βάρους. Η σιλυμαρίνη, παρέχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση που χρησιμοποιείται για τη μείωση του φλεγμονώδους ήπατος και των λιπωδών κυττάρων που έχουν τα παχύσαρκα άτομα. Επίσης, με την αφαίρεση επιβλαβών τοξινών από το σώμα το εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου αυξάνεται η συνολική διαδικασία μεταβολισμού του λίπους που είναι σημαντική για την απώλεια βάρους.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.