Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ρώσος ολιγάρχης: Ο Πούτιν είναι πολύ άρρωστος «με καρκίνο του αίματος»

Οι εικασίες για την υγεία του Βλαντιμίρ Πούτιν κυκλοφορούν εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά έχουν ενταθεί εξαιρετικά από τότε που διέταξε την ει...





Οι εικασίες για την υγεία του Βλαντιμίρ Πούτιν κυκλοφορούν εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά έχουν ενταθεί εξαιρετικά από τότε που διέταξε την εισβολή στην Ουκρανία.

Τώρα, το περιοδικό New Lines αναφέρει ότι έχει στην κατοχή του την ηχογράφηση ενός ολιγάρχη ο οποιος έχει δεσμούς με το Κρεμλίνο και ο οποίος περιγράφει τον Ρώσο πρόεδρο ως «πολύ άρρωστο με καρκίνο του αίματος», αν και δεν προσδιορίζει τον τύπο του καρκίνου του αίματος.

Και συνεχίζει: «[Ο Πούτιν] κατέστρεψε απολύτως την οικονομία της Ρωσίας, την οικονομία της Ουκρανίας και πολλές άλλες οικονομίες – τις κατέστρεψε απολύτως.

»Το πρόβλημα είναι με το κεφάλι του… Ένας τρελός μπορεί να φέρει τον κόσμο άνω κάτω».

Λέει χαρακτηριστικά ότι ένα «άκρως απόρρητο υπόμνημα» εστάλη από τα κεντρικά γραφεία της FSB, της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας της Ρωσίας, σε όλους τους περιφερειακούς διευθυντές της.

Ένας δυτικός επιχειρηματίας που συνεργάζεται με τον ολιγάρχη κατέγραψε κρυφά τη συνομιλία και τη διέρρευσε με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει ανώνυμος.

Το έπραξε εν αγνοία του Ρώσου ολιγάρχη λόγω της διαφωνίας του με την εισβολή στην Ουκρανία.

Όπως λέει, ο ολιγάρχης συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο του ρωσικού Forbes ως ένας από τους 200 πλουσιότερους επιχειρηματίες της χώρας.

Ο διευθυντής ειδήσεων του περιοδικού New Lines, Μάικλ Βάις, ο οποίος έγραψε το άρθρο, πρόσθεσε ότι ο ολιγάρχης θα μπορούσε να ήταν ειλικρινής ή μπορεί να προσπαθούσε σκόπιμα να διαδώσει παραπληροφόρηση.

Ο Christo Grozev, επικεφαλής ερευνών στο Bellingcat, έναν ευυπόληπτο ιστότοπο ερευνητικής δημοσιογραφίας, δήλωσε:

«Το υπόμνημα έδωσε εντολή στους περιφερειακούς αρχηγούς να μην εμπιστεύονται τις φήμες για την ανίατη πάθηση του προέδρου.

»Οι διευθυντές έλαβαν περαιτέρω οδηγίες να διαλύσουν οποιεσδήποτε φήμες για το σκοπό αυτό που μπορεί να διαδοθούν στις τοπικές μονάδες της FSB.

»Σύμφωνα με μια πηγή σε μια από τις περιφερειακές μονάδες που είδε το υπόμνημα, αυτή η άνευ προηγουμένου οδηγία είχε το αντίθετο αποτέλεσμα, με τους περισσότερους αξιωματικούς της FSB ξαφνικά να καταλήγουν να πιστεύουν ότι ο Πούτιν πάσχει πράγματι από μια σοβαρή πάθηση».

Το περιοδικό συνεχίζει αναφέροντας χαρακτηριστικά δείγματα πιθανών σωματικών συμπτωμάτων κάποιας ασθένειας του Πούτιν, συμπεριλαμβανομένου του ασταθούς βαδίσματός του ή του τρεμάμενου χεριού του σε άλλη περίσταση κλπ.

Αναφέρεται επίσης στην αλλαγμένη εμφάνισή του τον τελευταίο καιρό, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι το πρόσωπό του είναι τώρα σημαντικά πιο πρησμένο – και υποδηλώνει ότι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει κάποια φαρμακευτική αγωγή για την ασθένειά του.

Η Ashley Grossman, καθηγήτρια ενδοκρινολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είπε στο New Lines, «Ο Πούτιν ήταν πάντα ένας άντρας σε πολύ καλή σωματική κατάσταση και ελαφρώς αδύνατος.

»Αλλά τα τελευταία δύο χρόνια, φαίνεται να έχει φουσκώσει στο πρόσωπο και το λαιμό.

»Λέγεται εμφάνιση Cushingoid και είναι συμβατή με χρήση στεροειδών».

Τέτοιοι ισχυρισμοί σχετικά με την υγεία του Πούτιν, φυσικά, δεν μπορούν να επαληθευτούν – και όπως σημειώνεται από το περιοδικό, όσοι στη Ρωσία επιθυμούν να ανατρέψουν τον ηγέτη θα είχαν συμφέρον να διαδώσουν φήμες ότι είναι ευάλωτος.

Σημειώνεται ότι κατά καιρούς έχει αναφερθεί ότι πιθανώς ο Πούτιν να πάσχει από κάποιο νευρολογικό πρόβλημα, όπως Πάρκινσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.