Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ξέρουν γιατί φοβούνται οι τούρκοι: «Οι ΗΠΑ θα ενισχύσουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην Αλεξανδρούπολη κοντά στα σύνορα με την Τουρκία»…

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Η ΧΟΥΡΙΕΤ:  Πριν από την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ κατατέθηκε στη βουλή και το νομοσχέδιο για τη συμφωνία στρατιωτικής συ...






ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Η ΧΟΥΡΙΕΤ: 


Πριν από την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ κατατέθηκε στη βουλή και το νομοσχέδιο για τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας (επικαιροποιημένο νέο πρωτόκολλο) που υπεγράφη με την Ουάσιγκτον τον περασμένο Οκτώβριο. 

Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί στην ελληνική βουλή την Πέμπτη. Η συμφωνία προβλέπει ότι οι ΗΠΑ θα ενισχύσουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη κοντά στα σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο, μέχρι το νησί της Κρήτης. 

Σύμφωνα με την ίδια συμφωνία, το στρατόπεδο «Γιαννούλη» των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη, το πεδίο βολής στο Λιτόχωρο που βρίσκεται 92 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και το αρχηγείο τάγματος πεζικού «Γεωργούλη” στην αεροπορική βάση Στεφανοβίκειο στην πόλη του Βόλου, παραχωρούνται στις ΗΠΑ ως βάσεις. Επιπλέον, επεκτείνεται η περιοχή της ναυτικής και αεροπορικής βάσης των ΗΠΑ που βρίσκεται στη Σούδα στο νησί της Κρήτης.

Από την άλλη, σήμερα στο πλαίσιο της «συνεργασίας 3+1» θα γίνει συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Δένδια, Γιάιρ Λαπίντ, Γιάννη Κασουλίδη και Άντονι Μπλίνκεν . Κατά τη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και ενεργειακά θέματα.

Γιόργκο Κιρμπάκι

Εφ. Χουριέτ 8/5/2022


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.