Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σαμαράς: «Κεντροδεξιά χωρίς δεξιά δεν γίνεται – Να μη χάσουμε τον εαυτό μας» είπε από το Συνέδριοπ της ΝΔ και προειδοποίησε για τα Εθνικά μας Θέματα!

Σαφείς αιχμές κατά σειράς κυβερνητικών χειρισμών, από το θέμα της ενεργειακής ακρίβειας ως τα εθνικά και τις πολιτικές συμμαχίες της ΝΔ περ...






Σαφείς αιχμές κατά σειράς κυβερνητικών χειρισμών, από το θέμα της ενεργειακής ακρίβειας ως τα εθνικά και τις πολιτικές συμμαχίες της ΝΔ περιλάμβανε η ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στο 14ο Συνέδριο του κόμματος.

“Δεν έχουμε εμείς ανάγκη να σαλπάρουμε για ξένα λιμάνια. Έχουμε το δικό μας”, δήλωσε ο Α. Σαμαράς απαντώντας ουσιαστικά στην στρατηγική του κόμματος για άνοιγμα στο κέντρο.
“Στη μάχη των ιδεών, ένα κόμμα δεν μπορεί να εκφράζει τους πάντες. Γι’ αυτό και προ καιρού δήλωσα ότι η Ν.Δ. δεν είναι και δεν μπορεί να γίνει Ποτάμι. Να ανοιχτούμε σε όλους ναι, αλλά να μη χάσουμε τον εαυτό μας. Κεντροδεξιά χωρίς δεξιά, δεν υπάρχει. Και στα δεξιά, δεν χωράει η ακροδεξιά” πρόσθεσε ο πρώην Πρωθυπουργός και καταχειροκροτήθηκε.

Σε υψηλούς τόνους, ο πρώην Πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι Έλληνες δεν θα δεχθούν υπαναχωρήσεις στα εθνικά συμφέροντα της χώρας. «Μην υποτιμάτε τους Έλληνες» είπε χαρακτηριστικά. Όχι σε “Πρέσπες του Αιγαίου” τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι καθυστέρησε σημαντικά να προχωρήσει στην αξιοποίηση των ελληνικών κοιτασμάτων, στέλνοντας λάθος μηνύματα στις εταιρείες εξόρυξης των υδρογονανθράκων. Ωστόσο χαρακτήρισε θετικό ότι τώρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε αυτό το βήμα.

“Μόνο που αυτό προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα διεκδικήσει όλα τα δικαιώματά της όπως προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας που προβλέπει με σαφήνεια ότι τα ελληνικά νησιά έχουν πλήρη δικαιώματα σε ΑΟΖ. Η ελληνική ΑΟΖ ακουμπάει την κυπριακή ΑΟΖ”, σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

“Δεν μπορεί εμείς να ξεκινάμε από κάτι λιγότερο. Δεν μπορεί ελληνικά στόματα να λένε ότι είμαστε μοναχοφάηδες. Είμαι βέβαιος ότι ο πρωθυπουργός θα τα εξηγήσει όλα αυτά διεξοδικά κατά το επικείμενο ταξίδι τους στις ΗΠΑ”, πρόσθεσε

Στην αρχή της ομιλίας του ο πρώην Πρωθυπουργός χαρακτήρισε σωστή την κίνηση της κυβέρνησης να διορθώσει το πρόβλημα των υψηλών τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα. “Το ζήτημα είναι να υπάρξει μόνιμη λύση ελληνική και ευρωπαϊκή, διότι η Ευρώπη υπνώττει, καθυστερεί με μια ανεπτυγμένη γραφειοκρατία” πρόσθεσε, τονίζοντας ότι “χρειάζεται αλλαγή στην τιμολόγηση, στη φορολογία του ρεύματος, διαφορετικά θα είμαστε στον αέρα”. “Οι έκτακτες επιδοτήσεις δεν μπορεί να είναι μόνιμη λύση. Γιατί με τις τιμές του ρεύματος είναι εξαρτημένα πολλά… Τα τρόφιμα, τα λιπάσματα κ.α.”

Τέλος χαρακτήρισε ορθή την παρέμβαση της κυβέρνησης να διορθώσει… “το λάθος της άμεσης απολιγνιτοποίησης το 2024, την ώρα που η Γερμανία θα διατηρήσει τα εργοστάσια έως το 2035”, όπως είπε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.