Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πόρισμα για τις ζωγραφιές – «Κραυγή» της Τζωρτζίνας βλέπει η παιδοψυχολόγος..

Η ανακρίτρια ανέθεσε σε παιδοψυχολόγο να αποτυπώσει επισήμως τις επισημάνσεις της για τα ανατριχιαστικά σκίτσα της άτυχης εννιάχρονης. Της ...









Η ανακρίτρια ανέθεσε σε παιδοψυχολόγο να αποτυπώσει επισήμως τις επισημάνσεις της για τα ανατριχιαστικά σκίτσα της άτυχης εννιάχρονης.

Της Άννας Κανδύλη

Στο «μικροσκόπιο» της παιδοψυχολόγου Χριστίνας Μπογιατζή μπαίνουν οι ζωγραφιές που έκανε λίγο πριν από τον θάνατό της η Τζωρτζίνα. Η παιδοψυχολόγος ορίστηκε μετά από σχετική
παραγγελία της ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάπα, η οποία χειρίζεται την υπόθεση του θανάτου της εννιάχρονης με κατηγορούμενη τη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου. Αφού μελετήσει τις ζωγραφιές, η παιδοψυχολόγος θα πρέπει να ερμηνεύσει όσα απεικονίζονται σε αυτές, παραδίδοντας πόρισμα στη δικαστική λειτουργό.

Η κυρία Μπογιατζή ήταν η επιστήμονας που κοινοποίησε τα συμπεράσματά της από την πρώτη στιγμή που οι επίμαχες ζωγραφιές είδαν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με την ειδικό της ψυχικής υγείας, βάσει δηλώσεών της σε ΜΜΕ, τα όσα είχε αποτυπώσει η Τζωρτζίνα στο χαρτί «έδειχναν» ένα παιδί που ήθελε να απομακρυνθεί από αυτό που ζούσε «γιατί δεν το
άντεχε».

«Το γεγονός ότι ζωγράφισε αυτά που ζωγράφισε είναι επίτευγμα και προίκα για εμάς για να καταλάβουμε τον ψυχισμό της. Ο,τι έχει κάνει σε ζωγραφιά για εμένα είναι κραυγή», είχε δηλώσει η παιδοψυχολόγος. Ειδικότερα, αναφερόμενη στη ζωγραφιά που δείχνει ένα δέντρο με ένα παιδί που κάνει κούνια κάτω από αυτό, είπε πως «το δέντρο απεικονίζει κάτι τρομακτικό, την κρεμάλα».

Για εκείνη που απεικονίζεται η Μίνι Μάους με μαύρο χρώμα εκτίμησε πως «δείχνει σε απόλυτη συμμετρία πώς βλέπει τη μητέρα της. Αν αυτό είναι το κεφάλι της μητέρας, έχει σημασία ότι είναι μαύρο και ότι δεν δείχνει μάτια ή στόμα. Σημαίνει ότι την κοίταζε από πίσω».

Με βάση άλλη ζωγραφιά όπου το παιδί έχει σχεδιάσει μια καρδιά μέσα στην οποία υπάρχουν δύο φιγούρες, με τη μία να δείχνει μια γυναίκα με μαύρη μουτζούρα στο κεφάλι, η κυρία Μπογιατζή συμπέρανε πως είναι η Ρούλα Πισπιρίγκου. «Βλέπω το χέρι στη μέση, ένα φουστάνι, αλλά και ένα μαυρισμένο κεφάλι», έχει επισημάνει σημειώνοντας ότι «δεν μαυρίζει ένα παιδί το κεφάλι της μητέρας του. Αν η μητέρα φωνάζει, μπορεί να μαυρίσει λίγο το στόμα, ενώ αν κοιτάζει έντονα, το παιδί θα κάνει κάτι στα μάτια. Όταν μουτζουρώνει με μαύρο ένα ολόκληρο κεφάλι, δείχνει φόβο, κυριαρχία και θάνατο».

Σχετικά με το πουλάκι που ζωγράφισε μέσα σε μια καρδιά, εκτίμησε ότι πρόκειται για την αδελφή της, την Ίριδα. «Γιατί η Τζωρτζίνα είδε την Ίριδα. Το πουλί έχει και το σχήμα του αγγέλου», επεσήμανε. Ερωτηθείσα, δε, αν από τη συγκεκριμένη ζωγραφιά μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι το κορίτσι γνώριζε πως η μητέρα του είχε δολοφονήσει την αδελφή του, η παιδοψυχολόγος ήταν απόλυτη: «Ναι. Μπορώ να το πω αυτό. Με αυτή τη ζωγραφιά που είδα, αυτό κατάλαβα».

Όσον αφορά τη ζωγραφιά όπου απεικονίζεται το σπίτι της οικογένειας με σκούρα χρώματα, η κυρία Μπογιατζή εκτίμησε ότι «το σπίτι είναι σκοτεινό, η σκεπή είναι σκοτεινή, όλοι ξέρουμε ότι το σπίτι έχει κόκκινο από πάνω, ειδικά στην Ελλάδα, όχι το σκούρο μπλε που φλερτάρει πολύ με το μαύρο. Δεν έχει πόρτες και έχει πολύ ψηλά παράθυρα και θυμίζει κάπως φυλακή ή και νοσοκομείο».

Για έναν χρωματισμό σαν φλόγα που φαίνεται στη μέση της σκεπής, η παιδοψυχολόγος συμπεραίνει ότι «είναι κάτι πολύ βαθύ, που είναι στο κέντρο ενός πολύ σκοτεινού περιγράμματος. Σίγουρα θα είναι μια κραυγή». Σε εκείνη, δε, που απεικονίζεται η οικογένεια, η ειδικός «είδε» στη μαύρη φιγούρα, της οποίας τα πόδια πατούν στο έδαφος, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες, και πάλι τη μητέρα: «Το γεγονός ότι μόνο η μητέρα πατάει, δείχνει την κυριαρχία της, όχι μητρική συμπεριφορά. Είναι συνέχεια με σκούρο χρώμα, είναι επίμονη σε αυτό η Τζωρτζίνα».

Εξακολουθεί να αρνείται

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, πάντως, συνεχίζει να υποστηρίζει πως είναι αθώα και πως το νήμα της ζωής των παιδιών της δεν το «έκοψε» αυτή. Για τη, δε, Τζωρτζίνα εξακολουθεί να ισχυρίζεται πως ο θάνατός της, με τη χορήγηση κεταμίνης, οφείλεται σε λάθος του υγειονομικού προσωπικού εν αγνοία τους. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει καταφέρει να βρει τεχνικούς συμβούλους που να υποστηρίξουν τον ισχυρισμό της. Ακόμη και για τα άλλα δύο παιδιά, την Ίριδα και τη Μαλένα, όπως δηλώνει στη Realnews ο εκ των συνηγόρων της, Όθωνας Παπαδόπουλος, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στον θάνατό τους.

«Το πανάκι της Ίριδας το έδωσε η ίδια εκ των υστέρων, αφού ήδη είχαν παραλάβει νεκρό το παιδί από το σπίτι. Είναι πάντα στη διάθεση των Αρχών για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή λεπτομέρεια. Τα πραγματικά αίτια τα έχουν δώσει οι αρχικοί κρατικοί ιατροδικαστές που έκαναν τη νεκροψία-νεκροτομή. Οι υπόλοιποι λένε την άποψή τους χωρίς να έχουν εξετάσει τα κορίτσια. Σε κάθε περίπτωση, όλα εξαρτώνται από το πόρισμα των δύο ιατροδικαστών, Καρακούκη και Καλογριά», τονίζει ο Οθ. Παπαδόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.