Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκική Επίθεση την μέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων με το 5ο τουρκικό γεωτρύπανο που θα έχει το όνομα Σελτχούκου νικητή στο Μάτζικερτ...!!!

Το νέο γεωτρύπανο της Τουρκίας το οποίο είναι καθ΄ οδόν , σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα θα ονομαστεί Alparslan και θα αφιχθεί στην Του...






Το νέο γεωτρύπανο της Τουρκίας το οποίο είναι καθ΄ οδόν , σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα θα ονομαστεί Alparslan και θα αφιχθεί στην Τουρκία στις 19 Μαϊου.

Ο Alparslan ήταν ο Σελτζούκος Τούρκος που στις 26 Αυγούστου του 1071, κοντά στο Μαντζικέρτ, σημερινό Μαλαζγκίρτ στην Τουρκία, νίκησε τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Ρωμανό Δ Διογένη.

Αυτή η ήττα των βυζαντινών στρατευμάτων και κυρίως, η εσωτερική πολιτική παράλυση που ακολούθησε, επέτρεψε τη μόνιμη εγκατάσταση των Σελτζούκων στη Μικρά Ασία.

Το 4ο πλοίο γεώτρησης, το οποίο ξεκίνησε από τη Νότια Κορέα στις 7 Μαρτίου και αυτή τη στιγμή πλέει στα ανοιχτά της Δυτικής Αφρικής, θα βρίσκεται στην Τουρκία στις 19 Μαΐου, την ημέρα εορτασμού Νεολαίας και Αθλητισμού, που θέσπισε ο Κεμάλ Ατατούρκ.... την ημέρα που ξεκίνησε η τελική επίθεση στον Ποντιακό Ελληνισμό και τιμάμε ως μνήμη της Ποντιακής Γενοκτονίας...

Εάν δεν υπάρξει αλλαγή ή διακοπή στην καθορισμένη διαδρομή, το πλοίο θα δέσει στο λιμάνι Tasucu στη Μερσίνα στις 10:00 το πρωί της 19ης Μαΐου." , αναφέρει στην εισαγωγή άρθρου του τουρκικό ΜΜΕ, του οποίου η συνέχεια έχει ως ακολούθως:

"Μετά την ανακάλυψη 540 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, η Τουρκία έχει εντείνει τις προσπάθειες εξερεύνησης υδρογονανθράκων, ενώ επεκτείνει τον στόλο πλοίων της. Μετά τα Fatih, Yavuz και Kanuni, το 4ο πλοίο γεωτρήσεων της Τουρκίας εντάσσεται στον στόλο της.

Ένα από τα πέντε πλοία στον κόσμο

Ενώ υπάρχουν συνολικά πέντε πλοία αυτής της κατηγορίας στον κόσμο, η Τουρκία αποκτά ένα από αυτά τα πλοία με την τελευταία της κίνηση. Με μήκος 238 μέτρα, πλάτος 42 μέτρα, ύψος πύργου 104 μέτρα και βάρος 68 χιλιάδες μεικτούς τόνους, το νέο πλοίο γεώτρησης τραβά την προσοχή και με τα χαρακτηριστικά του. Το πλοίο, το οποίο μπορεί να ενεργήσει σε βάθος 12.200 μέτρων γεώτρηση, θα μπορεί να λειτουργεί και σε βάθος 3.600 μέτρων.

Το πλοίο, το οποίο έχει πλήρωμα 200 ατόμων, θα μεταφέρει το πλήρωμα που θα πραγματοποιήσει την επιχείρηση γεώτρησης. Από την άλλη, το πλοίο, το οποίο είναι εξοπλισμένο με προηγμένη τεχνολογία 7ης γενιάς, διαθέτει ενεργό σύστημα εντοπισμού θέσης. Το πλοίο, το οποίο διαθέτει διπλούς πύργους και 2 ασφαλή συστήματα BOP 7 ram, διαθέτει σύστημα απόσβεσης κυμάτων (CMC) και στους δύο πύργους. Επιπλέον, ένα σύστημα ελεγχόμενης διάτρησης πίεσης (MPD) χρησιμοποιείται επί του σκάφους. Είναι επίσης θέμα περιέργειας ποιο θα είναι το όνομα του πλοίου, το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με προηγμένη τεχνολογία. Ενώ το όνομα του 4ου πλοίου γεωτρήσεων που θα ενταχθεί στον στόλο μετά τα Fatih, Yavuz και Kanuni δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη, ορισμένες επιλογές. αξιολογούνται.
Τα πλοία γεώτρησης βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα

Αναμένεται ότι η πρώτη αποστολή του πλοίου γεώτρησης, που θα ενισχύσει την ισχύ της Τουρκίας στις θάλασσες, θα γίνει στις περιοχές όπου έχει εντοπιστεί φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα. Από την άλλη πλευρά, οι δραστηριότητες εξερεύνησης και γεώτρησης στη Μαύρη Θάλασσα συνεχίζονται με πλήρη ταχύτητα. Επί του παρόντος, το πλοίο γεώτρησης Fatih συνεχίζει τις εργασίες του στοεδάφιο Gökçe-1 στη Μαύρη Θάλασσα, το γεωτρύπανο Kanuni Türkali-4 με τη γεώτρηση και το πλοίο γεώτρησης Yavuz συνεχίζει τις εργασίες του στην περιοχή της βαλβίδας κεφαλής φρεατίου. Ενώ το σεισμικό ερευνητικό πλοίο Barbaros Hayrettin Paşa συνεχίζει τα καθήκοντά του στη Μαύρη Θάλασσα, το σεισμικό ερευνητικό πλοίο Oruç Reis βρίσκεται για συντήρηση στην Κωνσταντινούπολη.

Σημειώνοντας ότι το νέο πλοίο γεωτρήσεων είναι καθ' οδόν, ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Fatih Dönmez είπε: «Ήμασταν πολύ απασχολημένοι με το έργο μας για να φέρουμε έναν πλήρως ανεπτυγμένο στόλο γεωτρήσεων στη χώρα μας, η οποία περιβάλλεται από όλες τις πλευρές από η θάλασσα. Τώρα ανυπομονούμε για το τέταρτο γεωτρύπανό μας, το οποίο είναι καθ' οδόν προς την Τουρκία. Ευχόμαστε καλή τύχη».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.