Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Ρωσία εμποδίζει την έξοδο 4,5 εκατομμυρίων τόνων σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα – Στρατιώτες έκλεψαν αγροτικά οχήματα 4 εκατ.

Ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε μια αποθήκη σιτηρών στην Ουκρανία και σκλήρυνε τον αποκλεισμό των λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας, προκαλώντας φό...








Ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε μια αποθήκη σιτηρών στην Ουκρανία και σκλήρυνε τον αποκλεισμό των λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας, προκαλώντας φόβους για μια νέα παγκόσμια επισιτιστική κρίση. Φόβοι που εντείνονται και από την τουλάχιστον ανησυχητική ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών ότι «οι κάτοικοι πρέπει να έχουν κάποιες βασικές προμήθειες για 10 ημέρες».

Περίπου 4,5 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών βρίσκονται σε κλειστά κατεχόμενα ουκρανικά λιμάνια, σύμφωνα με τον διευθυντή του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ Μάρτιν Φρικ.

Ο Φρικ δήλωσε: «Κανένα από τα σιτηρά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή τη στιγμή. Απλά κάθεται εκεί». Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι προειδοποίησε επίσης ότι ο αποκλεισμός της Ρωσίας θα στερήσει από δεκάδες χώρες βασικές προμήθειες τροφίμων.

Σοκαριστικό βίντεο από την επίθεση στα σιτηρά στην περιοχή Synelnykove, στη νοτιοανατολική περιοχή Dnipropetrovsk εμφανίστηκε νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με τη Daily Mail. Ο Ζελένσκι δήλωσε: «Στόχευσαν τις αποθήκες των γεωργικών επιχειρήσεων. Η αποθήκη σιτηρών καταστράφηκε. Η αποθήκη με τα λιπάσματα επίσης βομβαρδίστηκε».

«Ρώσοι λεηλάτησαν ουκρανικά αγροτικά οχήματα αξίας 4 εκατομμυρίων»

Ακολούθησε η είδηση ότι οι δυνάμεις του Πούτιν λεηλάτησαν ουκρανικά τρακτέρ αξίας 4 εκατομμυρίων λιρών και τα μετέφεραν 700 μίλια στην Τσετσενία πριν συνειδητοποιήσουν ότι ήταν κλειδωμένα.

Ο πρόεδρος κάλεσε τους παγκόσμιους ηγέτες να προετοιμαστούν για μια νέα επισιτιστική κρίση που θα προκληθεί από τον ρωσικό αποκλεισμό τροφίμων στην Ουκρανία.

Δήλωσε στο 60 Minutes: «Η Ρωσία δεν αφήνει τα πλοία να μπαίνουν ή να βγαίνουν, ελέγχει τη Μαύρη Θάλασσα. Η Ρωσία θέλει να μπλοκάρει εντελώς την οικονομία της χώρας μας. Η Ουκρανία θα μπορούσε να χάσει δεκάδες εκατομμύρια τόνους σιτηρών λόγω του ρωσικού αποκλεισμού των λιμανιών της στη Μαύρη Θάλασσα».

Η Αίγυπτος και η Τυνησία εισάγουν το 80% των σιτηρών τους από την Ουκρανία και τη Ρωσία, ενώ ο Λίβανος αγοράζει το 60% των προμηθειών του από τις δύο χώρες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mail οι Ρώσοι στρατιώτες φαίνεται ότι σχεδιάζουν να αποσπάσουν περισσότερες προμήθειες για τη δική τους γη με κλεμμένο ουκρανικό εξοπλισμό.

Μετέφεραν τα κλοπιμαία 700 μίλια μακριά αλλά δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν

Ένας στόλος από 27 ουκρανικά αγροτικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων θεριζοαλωνιστικών μηχανών και σπορέων, εκλάπη από έναν έμπορο τρακτέρ στην κατεχόμενη Μελιτόπολη σε διάστημα αρκετών εβδομάδων.

Η συνολική τους αξία ανήλθε σε πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ, με τις θεριζοαλωνιστικές μηχανές να κοστίζουν πάνω από 240.000 ευρώ η καθεμία. Αλλά αφού φόρτωσε τα οχήματα σε φορτηγά και τα μετέφερε 700 μίλια στην Τσετσενία, ο ρωσικός στρατός συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε καν να τα χρησιμοποιήσει.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.