Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θα φάνε καλά...!!! Η Τουρκία έτοιμη να ανάψει το φυτίλι; Ξέχασε το πάθημα του 2020...;;;

Κινήσεις που θυμίζουν έντονα το 2020 έχουν αρχίσει να εκτυλίσσονται σε διπλωματικό επίπεδο αλλά και στο πεδίο, με τελευταία την ακραία πτήσ...









Κινήσεις που θυμίζουν έντονα το 2020 έχουν αρχίσει να εκτυλίσσονται σε διπλωματικό επίπεδο αλλά και στο πεδίο, με τελευταία την ακραία πτήση-πρόκληση τουρκικών F-16 μόλις 2,5 ναυτικά μίλια από την Αλεξανδρούπολη. 

Η ρητορική που ακολουθούν τόσο ο πρόεδρος Ερντογάν, όσο και οι Αξιωματούχοι της γείτονος είναι το ένα βασικό σημείο «προπαρασκευής» θερμού επεισοδίου μέσω των διαρκών απειλών, ενώ στο πεδίο η Τουρκία κάθε μέρα ανεβάζει διαρκώς τον πήχη. Τα γεγονότα των τελευταίων μηνών μαρτυρούν πως δεν αποκλείεται η Άγκυρα να επιχειρήσει ξανά ν’ ανάψει το φυτίλι στο Αιγαίο, όπως έγινε το καλοκαίρι του 2020.

ΤΟΥ Γ.Σ.
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Και αυτό είναι που υποχρεώνει σε κάθε περίπτωση τις Ένοπλες Δυνάμεις να διατηρούν αυξημένη την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα, για την οποία πάντως οι γείτονες μας δεν μπορούν να πουν ή να χλευάσουν, διότι σε κάθε τους έκνομη κίνηση βρίσκουν την Ελληνική σημαία να τους αποτρέπει να συνεχίσουν τις προκλήσεις. 

Οι προγενέστερες κινήσεις ενεργοποίησης της αεράμυνας ήταν ένα σαφές μήνυμα απέναντι στις προκλήσεις διαρκείας. Αλλά και για κείνη την κίνηση που ήρθε ως συνέπεια ενός αρνητικού σερί τουρκικών παραβιάσεων και υπερπτήσεων, ορισμένοι «κύκλοι» θέλησαν να την βαπτίσουν ως άσκηση ώστε να μην φανεί ως κλιμάκωση της Αθήνας… Η αεράμυνα όμως των «μπλε φτερών» είναι εκεί, απέναντι στις καθημερινές προκλήσεις, με τις αερομαχίες κάθε μέρα ν’ ανεβάζουν τα συνολικά ποσοστά στα στατιστικά στοιχεία που διατηρούνται από το Ελληνικό Επιτελείο.

Στο μάτι της Άγκυρας η Αλεξανδρούπολη

Πάντως το περιστατικό της Αλεξανδρούπολης είναι το τρίτο μέσα σε λίγα χρόνια, δηλαδή τουρκικά αεροσκάφη να φτάνουν τόσο κοντά στο ηπειρωτικό ακριτικό τμήμα της χώρας. Είχαν προηγηθεί πτήσεις ζεύγους F-16 της Τουρκίας κοντά στο Διδυμότειχο κατά τη διάρκεια των γεγονότων στον Έβρο και το μήνυμα «χαστούκι» στην τουρκική κυβέρνηση, ενώ αργότερα ξανά τα μαχητικά της γείτονος πέταξαν στην Αλεξανδρούπολη. 

Όμως η Αλεξανδρούπολη ως η «Σούδα του Βορρά», έχει γίνει η πόλη η οποία ενοχλεί για τα καλά την Άγκυρα. Κυρίως διότι η Τουρκία χάνει ένα σημαντικό διπλωματικό χαρτί που αφορά την διέλευση από τα στενά του Βοσπόρου δυνάμεων προς τη Μαύρη Θάλασσα. Άλλωστε τόσο οι δηλώσεις των Τούρκων Αξιωματούχων για την Αλεξανδρούπολη αλλά και τα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου, μαρτυρούν το άγχος που έχει δημιουργήσει η made in USA ανάπτυξη της πόλης. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.