Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οδηγίες επιβιώσης αμάχων και στρατευμάτων... Πώς, πού και κάτω από ποιες προϋποθέσεις ο Πούτιν μπορεί να κάνει χρήση τακτικών πυρηνικών στην Ουκρανία...

Το τελευταίο χρονικό διάστημα αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, γίνεται ευρεία συζήτηση αναφορικά με την ενδεχόμενη χρήση τακτικών πυ...

Το τελευταίο χρονικό διάστημα αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, γίνεται ευρεία συζήτηση αναφορικά με την ενδεχόμενη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων από τις Ρωσικές ένοπλες Δυνάμεις

Για το θέμα έχει αναφερθεί σε ένα από τα διαγγέλματά του μέσω video και ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι, καλώντας σε εγρήγορση τον Ουκρανικό λαό, τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας του αλλά και την Δύση

Η χθεσινή εκτόξευση του διηπειρωτικού πυραύλου Sarmat από το κοσμοδρόμιο του «Πλεσέτσκ», αποτέλεσε ένα ακόμη σαφές μύνημα των Ρωσικών προθέσεων σε περίπτωση που ήθελε απαιτηθεί αναφορικά με τη χρήση πυρηνικών όπλων


"Η Ρωσία εκτιμάται ότι έχει χιλιάδες τακτικά πυρηνικά όπλα ,πιθανώς το μεγαλύτερο απόθεμα στον κόσμο τα οποία θα μπορούσαν να αναπτυχθούν ανά πάσα στιγμή. Η χρήση πυρηνικών όπλων είναι επίσης ενσωματωμένη στο ρωσικό στρατιωτικό δόγμα"
, αναφέρει στην εισαγωγή άρθρο έγκριτου ΜΜΕ , το οποίο αναφέρεται στο τι θα συνέβαινε κατά τη διάρκεια μιας τακτικής έκρηξης πυρηνικής βόμβας, και πώς θα μπορούσε κανείς να επιβιώσει από αυτήν.

Έκρηξη

"Βλέπετε μια ξαφνική λάμψη στον ουρανό, τόσο φωτεινή πιο φωτεινή από τον ήλιο. Γυρίζεις γρήγορα το πρόσωπό σου αντίθετα προς τη λάμψη και τρέχεις για κάλυψη.

Η φωτεινότητα ξαφνικά εξαφανίζεται, αλλά επιστρέφει ξανά λίγο αργότερα και συνεχίζεται, είναι το χαρακτηριστικό διπλό φλας που προκαλείται από την πυρηνική έκρηξη. Γίνεται απίστευτα ζεστό και λαμπερό και κλείνεται τα μάτια σας για να αποφύγετε εγκαύματα στον αμφιβληστροειδή.

Η έντονη θερμική ακτινοβολία προκαλεί επίσης εγκαύματα στο δέρμα, πιθανώς μέσω των ρούχων σας. Το να φοράτε ανοιχτόχρωμα ρούχα ή να βρίσκεστε σε εσωτερικούς χώρους θα σας βοηθήσει.

Έχετε λάβει επίσης σημαντικές δόσεις αόρατης πυρηνικής ακτινοβολίας όπως ακτίνες γάμμα, ακτίνες Χ και νετρόνια. Βρίσκετε κάλυμμα για να προστατεύσετε τη χειρότερη ζέστη και ακτινοβολία.

Τώρα έχετε επιβιώσει από τα πρώτα δευτερόλεπτα μιας πυρηνικής έκρηξης, αν είστε τυχεροί μια «τακτική» βόμβα μικρότερη από αυτή στη Χιροσίμα, που ισοδυναμούσε με 15 κιλοτόνους TN

Το γεγονός ότι έχετε ζήσει τόσο πολύ σημαίνει ότι βρίσκεστε στην περιφέρεια, όχι στο σημείο μηδέν. Αλλά για να επιβιώσετε τα επόμενα δευτερόλεπτα, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε.

Το κύμα έκρηξης

Στη συνέχεια θα έρθει το κύμα έκρηξης. Αυτό αποτελείται από ένα ωστικό κύμα υπερπίεσης που ακολουθείται από έναν άνεμο προς τα έξω, συχνά με αντίστροφους ανέμους που επιστρέφουν στο σημείο μηδέν.

Αυτό θα καταστρέψει σχεδόν όλες τις κτισμένες κατασκευές σε μια ορισμένη ακτίνα από το επίκεντρο, ανάλογα με την απόδοση και το ύψος της έκρηξης.

Για παράδειγμα, μια βόμβα 15 κιλοτόνων θα προκαλούσε πλήρη καταστροφή έως και 1,6 χιλιόμετρα γύρω από το επίκεντρο.

Μια βόμβα ενός κιλοτόνου παρόμοια με την έκρηξη νιτρικού αμμωνίου του 2020 στην πρωτεύουσα του Λιβάνου Βηρυτό θα προκαλούσε σοβαρές ζημιές σε περίπου 400 μέτρα.

Το ωστικό κύμα ταξιδεύει ταχύτερα από την ταχύτητα του ήχου ,περίπου 343 μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Έτσι, εάν είστε ένα χιλιόμετρο μακριά από το επίκεντρο, έχετε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα για να βρείτε κάλυψη. Εάν είστε πέντε χιλιόμετρα μακριά, έχετε λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα.

Θα χρειαστεί να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τη θερμική και την πυρηνική ακτινοβολία, καθώς θα μπορούσατε να πεθάνετε εάν εκτεθείτε. Ωστόσο, πρέπει να βρείτε κάποιο ασφαλές σημείο, αφού δεν θέλετε να συντριβείτε σε ένα κτίριο που καταστράφηκε από το κύμα έκρηξης.

Μπείτε σε εσωτερικό χώρο και κατά προτίμηση σε ενισχυμένο καταφύγιο ή υπόγειο. Εάν βρίσκεστε σε ένα σπίτι από τούβλα ή μπετόν χωρίς υπόγειο, βρείτε ένα ισχυρό μέρος του κτιρίου. Αυτό μπορεί να είναι ένα μικρό μπάνιο στο επίπεδο του εδάφους ή ένα δωμάτιο πλυντηρίων με τοίχους από τούβλα.

Το εισερχόμενο ωστικό κύμα θα αντανακλάται από τα εσωτερικά τοιχώματα, υπερτιθέμενο με το πρωτότυπο για να διπλασιαστεί η πίεση. Αποφύγετε την πλευρά της έκρηξης του κτιρίου και φροντίστε να ξαπλώσετε αντί να στέκεστε.

Εάν δεν υπάρχει ενισχυμένο δωμάτιο, μπορείτε να ξαπλώσετε κάτω από ένα στιβαρό τραπέζι ή δίπλα ,όχι κάτω, από ένα κρεβάτι ή καναπέ. Μπορεί να τσακιστείτε κάτω από ένα κρεβάτι ή έναν καναπέ αν πέσει κάτω μια πλάκα από σκυρόδεμα. Κρατηθείτε μακριά από πόρτες, ψηλά έπιπλα και παράθυρα, γιατί πιθανότατα θα σπάσουν. Εάν οι τοίχοι πέσουν, θα έχετε την ευκαιρία να επιβιώσετε σε μια δίοδο ανάμεσα στα ερείπια.

Αποφύγετε ξυλεία, ή προκατασκευασμένες κατασκευές, καθώς αυτά πιθανότατα δεν θα επιβιώσουν. Και ανοίξτε το σαγόνι σας καθώς περνάει η έκρηξη, ώστε τα τύμπανα των αυτιών σας να πάρουν το κύμα πίεσης και στις δύο πλευρές.

Ραδιενεργά κατάλοιπα

Το τρίτο στάδιο είναι η πτώση της ραδιενέργειας, όπου ένα σύννεφο τοξικών ραδιενεργών σωματιδίων από τη βόμβα θα ανυψωθεί κατά τη διάρκεια της έκρηξης και θα αποτεθεί από τον άνεμο, μολύνοντας τα πάντα στο πέρασμά του. Αυτό θα συνεχιστεί για ώρες μετά την έκρηξη, ή πιθανώς ημέρες.

Σε συγκρίσιμες βρετανο-αυστραλιανές δοκιμές βομβών στη Μαραλίνγκα, η πτώση διατηρήθηκε ξεκάθαρα στην έρημο κατά μήκος τροχιάς πλάτους ενός χιλιομέτρου, εκτεινόμενη 5–25 χιλιόμετρα από το σημείο μηδέν.

Πρέπει να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τις επιπτώσεις διαφορετικά θα έχετε μια σύντομη ζωή.

Εάν βρίσκεστε σε μια σταθερή κατασκευή, όπως ένα υπόγειο ή μια σκάλα πυρόσβεσης, μπορείτε να καταφύγετε για μερικές ημέρες, εάν είναι απαραίτητο. Εάν το κτήριο σας καταστραφεί, θα χρειαστεί να μετακομίσετε σε μια κοντινή ανέπαφη κατασκευή.

Μπλοκάρετε όλες τις πόρτες, τα παράθυρα και τα κενά αέρα. Μπορείτε να πιείτε νερό από ανέπαφους σωλήνες και να φάτε από σφραγισμένα κουτάκια.

Για μετακινήσεις σε εξωτερικούς χώρους, θα πρέπει να χρησιμοποιείται οποιοσδήποτε διαθέσιμος εξοπλισμός ατομικής προστασίας, ειδικά μια μάσκα P2 ή ακόμα και μια μάσκα για τη σκόνη.

Ενώ τα τακτικά πυρηνικά έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέφουν το προσωπικό ή την υποδομή, εξακολουθούν να επιτρέπουν την κίνηση των στρατευμάτων υπό την κάλυψη της έκρηξης.

Ο ακτινολογικός κίνδυνος είναι σημαντικός αλλά θα πρέπει να είναι επιζήσιμος.

Ένα ραδιολογικό όπλο, από την άλλη πλευρά, θα αυξήσει σκόπιμα τη δόση ακτινοβολίας στο σημείο να είναι θανατηφόρο.

Μόλις βρείτε καταφύγιο, θα χρειαστεί να κάνετε απολύμανση. Αυτό θα απαιτήσει ένα σχολαστικό τρίψιμο του δέρματος, των νυχιών και των μαλλιών και αλλαγή σε καθαρά ρούχα.

Αλλά κάθε σοβαρό έγκαυμα θα πρέπει να αντιμετωπίζεται πρώτα.

Ας ελπίσουμε ότι μέχρι τώρα οι εθνικές αρχές θα έχουν παρέμβει για διάσωση και ιατρική περίθαλψη."


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.