Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ηπατίτιδα σε παιδιά: «Δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα» λένε πηγές του υπουργείου Υγείας

Συναγερμός έχει σημάνει και στις υγειονομικές Αρχές της χώρας μας, μετά την έξαρση περιστατικών οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά που καταγράφον...









Συναγερμός έχει σημάνει και στις υγειονομικές Αρχές της χώρας μας, μετά την έξαρση περιστατικών οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Οι γιατροί βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ενημερώσει για το ποια συμπτώματα θα πρέπει να προσέχουν οι γονείς.

Πηγές του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του iatropedia.gr, αναφέρουν πως δεν προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ επιβεβαιωμένο κρούσμα ηπατίτιδας, όπως εμφανίζεται σε περιπτώσεις παιδιών σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Σημειώνουν δε, ότι όλοι οι φορείς Υγείας έχουν ενημερωθεί εάν υπάρξει συμπτωματολογία σε παιδιά να έρχονται σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και υπάρχει πλήρες επιχειρησιακό σχέδιο εάν χρειαστεί.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, υπήρχαν πληροφορίες για παιδίατρο που επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ για ένα παιδί με ύποπτα συμπτώματα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το παιδί υποβλήθηκε σε σχετικό έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί αν η ηπατίτιδα είναι ένα από τα γνωστά στελέχη ή αν πρόκειται για το ύποπτο στέλεχος όπου κανείς δεν γνωρίζει πως προκαλείται.

Στα ανησυχητικά κρούσματα ηπατίτιδας που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα σε παιδιά αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, μιλώντας το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής (22.04.2022) στην ΕΡΤ. Εκτίμησε ότι πίσω από αυτά ενδεχομένως να κρύβεται κάποιος αδενοϊός, σημειώνοντας πως σύντομα ενδέχεται να δούμε κρούσμα και στην Ελλάδα. Επεσήμανε ωστόσο ότι τα περισσότερα παιδιά παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.