Tελευταια Νεα

Σάββατο, Απριλίου 16, 2022

ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΤΑΚΟ... Όταν ο Άγκνιου πρότεινε στον Γεωργαλά να ανατρέψει τον Παπαδόπουλο
Γράφει ο Θ. ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΣ

Το σωτήριον έτος 2007 είχα πάρει μια μεγάλη συνέντευξη από τον «Θεωρητικό της Χούντας», Γεώργιο Γεωργαλά (1928-2016) που δημοσιεύτηκε στον «Ελεύθερο Κόσμο» του Δημήτρη Ζαφειρόπουλου. Για να την πάρω, είχα ανέβει με το μαγνητοφωνάκι μου στο σπίτι του Γεωργαλά στην Παλαιά Πεντέλη, όπου μιλήσαμε για πάνω από 3 ώρες, παρούσης της γυναίκας του Φούλης και της κόρης του Εύας. Δεν υπήρχαν τότε κινητά με κάμερα…

Μεταξύ άλλων, ο αλησμόνητος Γεωργαλάς μού είχε αποκαλύψει σε παγκόσμια αποκλειστικότητα (το έλεγε για πρώτη φορά στην ζωή του) το εξής εκπληκτικό: Όταν τον Οκτώβριο του 1971 επισκέφθηκε επισήμως την Ελλάδα ο ελληνικής καταγωγής τότε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Σπύρος Άγκνιου (1918-1996), είχε συναντήσει τον Γεωργαλά στην Κρήτη και του είχε ζητήσει να ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ τον αντιαμερικανό Γιώργη Παπαδόπουλο και να αναλάβει αυτός Πρωθυπουργός της Ελλάδος, διαβεβαιώνοντας ότι οι Αμερικανοί θα τον στηρίξουν ανεπιφύλακτα !.. Ο Γεωργαλάς είχε αρνηθεί την πρόταση του Άγκνιου και έκτοτε οι Αμερικανοί δεν τον ξαναενόχλησαν για το θέμα, μέχρι που δύο χρόνια αργότερα ανέθεσαν την «θεάρεστη» αυτή αποστολή στον Εβραίο Μίμη Ιωαννίδη.

«ΜΑΓΚΙΑ, ΚΛΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΩΛΟΣ ΦΙΝΙΣΤΡΙΝΙ» Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ!

Όταν δημοσιεύτηκε στον «Ελεύθερο Κόσμο» το 2007 η συνέντευξη του Γεωργαλά, όλος ο Πατριωτικός Χώρος έπεσε πάνω μου να με φάει, με πρώτο και καλύτερο τον Νίκο τον Μιχαλολιάκο, που μού έκοψε την «καλημέρα» γιατί… δίνω βήμα σε έναν αδυσώπητο εχθρό του Γεωργίου Παπαδοπούλου!.. Λέγανε ότι τα βγάζω από το μυαλό μου, ότι ο Γεωργαλάς (79 ετών τότε) γέρασε και δεν ξέρει τι λέει και άλλα τέτοια αισχρά. Η αποκάλυψη του Γεωργαλά «θάφτηκε» από όλους, λές και δεν ελέχθη ποτέ. Μάταια εγώ πήρα αμέσως συνέντευξη κι από τον 95χρονο τότε Στυλιανό Παττακό, ο οποίος με την σειρά του αποκάλυψε ότι ο Σπύρος Άγκνιου είχε κάνει και σ’ αυτόν παρόμοια πρόταση!.. Αυτός, δυστυχώς, είναι ο Πατριωτικός Χώρος στο Ρωμέηκο: Μαγκιά, κλανιά και κώλος φινιστρίνι!..

ΑΓΑΠΑΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ, ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ…

Πρίν από καμμιά δεκαπενταριά μέρες, αναρτήθηκε στο κανάλι «Ελεύθερη Τηλεόραση» του YouTube (ανήκει στους συντελεστές των εκδόσεων «Λόγχη» και της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος») μια συνέντευξη του Γεωργαλά στον συνεργάτη του «Στόχου», Νίκο Θεοδώρου και στον βιογράφο του Παττακού, Δήμο Λεβυθόπουλο, που ελήφθη δυό – τρία χρόνια (2013;) πρίν πεθάνει ο «Θεωρητικός» της 21ης Απριλίου. Μεταξύ άλλων εκπληκτικών, για τα οποία θα αναφερθώ σε επόμενα φύλλα του «Στόχου», στο 45:10 του βίντεο (δείτε το εδώ https://tinyurl.com/3x27uw8a ) ο Γεωργαλάς αποκάλυψε στους εμβρόντητους Θεοδώρου και Λεβυθόπουλο την πρόταση που του έκανε ο Άγκνιου να ανατρέψει τον Αρχηγό της 21ης Απριλίου!.. Μεταφέρω επί λέξει, παραλείποντας τις επαναλήψεις…

Γ. ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ: «Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος δεν ήταν αμερικανοκίνητος. Έχω πολλές εμπειρίες… Με κάλεσε κάποτε ο Τάσκα σε γεύμα. Ήταν η γυναίκα μου, εγώ, αυτός, η γυναίκα του και ο Τόμ Πάππας. Πρέπει να ήταν το 1970 ή αρχές του 1971, αν ψάξω τα χαρτιά μου θα το βρώ. (Ο Τάσκα) μού κατεφέρθη εναντίον του Παπαδόπουλου: Ότι δεν προχωρεί στον εκδημοκρατισμό, ότι μας λέει συνέχεια ψέματα, αυτός νομίζει ότι εφηύρε το ψέμα, δεν μπορεί να παίζει με μια Μεγάλη Δύναμη όπως είναι η Αμερική, και τα λοιπά. Του λέω αυτά που μού λές είμαι υποχρεωμένος εγώ να τα μεταφέρω στον Παπαδόπουλο. «Να του τα πείς», μού λέει. Και του τάπα πράγματι και εγγράφως. Εκεί δεν έγινε πρόταση ανατροπής, έγινε μόνο κατηγορία εναντίον του (Παπαδόπουλου) Κι ο Παπαδόπουλος δεν αντέδρασε, μόνο άκουγε…»

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΚΝΙΟΥ ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΤΑΚΟ (1971)

ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ, ο θεωρητικός της 21ης Απριλίου μίλησε για την πρόταση που του έκανε ο Άγκνιου…

Γ. ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ: «Το 1972 (σ.σ.: 1971!..) ήρθε ο Άγκνιου, τον Οκτώβριο στην Κρήτη, μαζί με τον Παττακό. Ήρθαν ένα απόγευμα εκεί, φάγαμε ξέρω γώ, είχε κλείσει ο Παττακός να μείνει στο «Ατλαντίς» ένα ξενοδοχείο εκεί, αλλά ο Άγκνιου προτίμησε να έλθει να μείνει στο «Creta Beach» που έμενα εγώ, που ήταν μπάνγκαλοου, δεν ήταν ξενοδοχείο. Και μού είπε νάρθω το πρωΐ να πάρουμε μαζί πρωϊνό. Πήγα το πρωΐ εκεί, κι εκεί ούτε λίγο – ούτε πολύ ερευνούσε αν ήμουν διατεθειμένος… «Τι θάλεγες; Θα μπορούσες εσύ να αναλάβεις την θέση του Παπαδόπουλου, αν ανατραπεί ο Παπαδόπουλος;» Εγώ, βέβαια, ήμουν αρνητικός, όχι πως ήθελα να σωθεί ο Παπαδόπουλος, εγώ είχα ήδη κυκλοφορήσει υπόμνημα στους αξιωματικούς ότι πρέπει να ανατραπεί ο Παπαδόπουλος. Αλλά δεν ήθελα (να ανατραπεί) από τους Αμερικανούς και να αναλάβω εγώ εν ονόματι των Αμερικανών. Συνεπώς το απέρριψα. Όταν το είπα αυτό (στον Παττακό), ο Παττακός μού είπε… «Κι εμένα μού είπε τα ίδια ο Άγκνιου»!..»

ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ, παρεμβαίνει (47:46 του βίντεο) ο βιογράφος του Παττακού, Δήμος Λεβυθόπουλος και αποκαλύπτει το εξής εκπληκτικό που παραθέτω επί λέξει…

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΥΘΟΠΟΥΛΟΣ: «Στο αεροπλάνο, πιλότος ήταν ο Αλέξανδρος Ωνάσης, και πηγαίνανε στην Μυτιλήνη. Κι εκεί τον ρώτησε ο Άγκνιου τον Παττακό, αν θέλει να αναλάβει αυτός. Κι Ο ΠΑΤΤΑΚΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ: «Εγώ είμαι καλά best second»!..
« Προηγουμενη
Επομενη »