Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Για εμάς το ΚΕΦΑΛΙ είναι ότι για εσάς τα λεφτά!!! Η ΑΙΜΟΒΟΡΑ φυλή στην Ινδία που παραμένουν ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΕΦΑΛΩΝ...

Η αιμοβόρα φυλή Kogniak Naga δεν επιτρέπεται πλέον να κρεμάει τα κεφάλια των εχθρών της στους τοίχους. Ωστόσο, αυτές οι φωτογραφίες αποτελού...




Η αιμοβόρα φυλή Kogniak Naga δεν επιτρέπεται πλέον να κρεμάει τα κεφάλια των εχθρών της στους τοίχους. Ωστόσο, αυτές οι φωτογραφίες αποτελούν ενδείξεις της βίαιης ιστορίας τους κι εκτός από τα όπλα που κρατούν, οι εικόνες είναι σοκαριστικές.

Οι πρώην πολεμιστές, που ζουν στο χωριό Longwan στην άκρη της επαρχίας Nagaland της Ινδίας, φέρουν διακριτικά τατουάζ και κοσμήματα που δηλώνουν τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν σκοτώσει.





Με δεδομένη την στροφή στον χριστιανισμό, το καμάρι των πολεμιστών της φυλής συμβολίζεται πλέον με κρανία ζώων κρεμασμένα στους τοίχους του σπιτιού. Φανταστείτε ότι πριν από λίγα χρόνια, αυτά τα κρανία ήταν ανθρώπινα...

Στο παρελθόν το να σκοτώσεις εχθρό και να φέρεις πίσω το κεφάλι του ήταν μια ολόκληρη τιμητική ιεροτελεστία κι ανταμειβόταν με ένα τατουάζ στο πρόσωπο ή στο στήθος του πολεμιστή.

«Τα κεφάλια για εμάς ήταν ό,τι για εσάς τους σημερινούς τα λεφτά. Μας έφερναν σεβασμό και μπορούσαμε να πάρουμε ανάλογα με τα επιτεύγματά μας ένα καλύτερο κορίτσι για γάμο. Κι αυτό συμβολιζόταν από τα τατουάζ ή από τα επιτεύγματά μας» είπε ο 76χρονος πρώην κυνηγός κεφαλών, Luhong Wang.

Ο 86χρονος Ching Kum έφερε την τελευταία κεφαλή στο χωριό το 1990. έκτοτε σταμάτησε αυτή η αγριότητα και οι κάτοικοι του χωριού στράφηκαν στην κοινωνικοποίηση, συνέχισαν να καπνίζουν όπιο και να δουλεύουν στα χωράφια. Κάποιοι γηραιότεροι συνεχίζουν να κυκλοφορούν με τα ακόντια, που ήταν τα απαραίτητα όπλα όταν έβγαιναν για κεφάλια...

Ο ηγέτης της φυλής, ο Panpha, είπε ότι «το παρελθόν ήταν καλύτερο και το νοσταλγούμε. Εσείς λέτε ότι καλά που σταμάτησε το κυνήγι κεφαλών, όμως σκοτώνετε χιλιάδες ανθρώπους κάθε μέρα. Εμείς σκοτώναμε 4-5 το μήνα και μόνο για την τιμή και τα δικαιώματά μας...»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.