Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...!!! Η Ελλάς απαγόρεψε την είσοδο σε αυτόν τον τούρκο ΠΡΑΚΤΟΡΑ που έρχόταν να αναστατώσει την Θράκη ως... ακαδημαϊκός ερευνητής!

Τεφίκ Ντουρούλ Η Ελλάδα επιβάλλει απαγόρευση εισόδου σε ακαδημαϊκό που ερευνά για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης Η Ελλάδα επέβαλε απαγόρε...









Τεφίκ Ντουρούλ

Η Ελλάδα επιβάλλει απαγόρευση εισόδου σε ακαδημαϊκό που ερευνά για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης

Η Ελλάδα επέβαλε απαγόρευση εισόδου στον ακαδημαϊκό Μουράτ Ντερίν- που έγραψε βιβλίο για το κόμμα Ειρήνης, Φιλίας και Ισότητας που ιδρύθηκε από τον Δρ. Σαδίκ Αχμέτ-όνομα σύμβολο των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.

Ο Μουράτ Ντερίν που είναι εργαζόμενος στο Πανεπιστήμιο Trakya και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Rumeli Balkan Center for Strategic Studies, είπε στο πρακτορείο Anadolu ότι ενώ προσπαθούσε να εισέλθει στην Ελλάδα μέσω της συνοριακής πύλης Ιψάλων για να πραγματοποιήσει έρευνα, η ελληνική συνοριακή αστυνομία τον απέτρεψε.



Δηλώνοντας ότι η συνοριακή αστυνομία του είπε ότι του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα και ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να του επιτρέψουν να περάσει τα σύνορα, ο Ντερίν είπε πως ¨Όταν ρώτησα “Ποιο είναι το πρόβλημα, γιατί εμποδίζεται η είσοδος;” μου είπαν «Δεν ξέρουμε», μετά «Ξέρεις γιατί».

Ο Ντερίν δήλωσε ότι ζήτησε επίσημο έγγραφο από την ελληνική αστυνομία για το θέμα και ότι του δόθηκε ένα «Έντυπο Απαράδεκτου Επιβάτη» και ότι στο έντυπο αναγραφόταν η ενότητα «Εθνικό Πληροφοριακό Σύστημα».

Δεν προβλήθηκε δικαιολογία

Ο Ντερίν ανέφερε πως ως ακαδημαϊκός που κάνει έρευνα για το Κόμμα DEΒ που ίδρυσε ο Σαδίκ Αχμέτ, δεν τον εξέπληξε η προαναφερθείσα στάση της Ελλάδας και οπρόσθεσε τα εξής : ¨Το μέλος της Ευρώπης, η Ελλάδα με αντιμετώπισε έτσι παρά την απουσία οποιουδήποτε εγκλήματος ή δικαστικής έρευνας».

Τονίζοντας ότι τέτοιες πρακτικές από τις ελληνικές αρχές δεν μπορούν να τον εκφοβίσουν, ο Ντερίν είπε: «Σήμερα καταλαβαίνω πολύ καλά την ταλαιπωρία των Τούρκων της Δυτικής Θράκης για αιώνες και όσων αφαιρέθηκε η ιθαγένεια και απομακρύνθηκαν απο τα σύνορα στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 19 του νόμου περί ελληνικής ιθαγένειας. Η Ελλάδα που φέρθηκε έτσι σε εμένα που είμαι Τούρκος πολίτης και τι δεν θα έκανε στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης ; Το μέτρο που πήραν οι Έλληνες χωρίς να αναφέρουν κανέναν λόγο. επιβεβαίωσε το πόσο καλά δούλευα».

Το βιβλίο του ακαδημαϊκού Derin με τίτλο «Η Δυνατή Φωνή των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, Κόμμα Φιλίας, Ισότητας και Ειρήνης» εκδόθηκε πέρυσι από την Πολιτιστική & Εκπαιδευτική Εταιρεία Δυτικής Θράκης (ΠΕΚΕΜ) .

Προακτορείο Αναντολού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.