Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΩΠΑ ΡΕ... Πόλεμος στην Ουκρανία - Παραδοχή Πεσκόφ: «Έχουμε σημαντικές στρατιωτικές απώλειες»

  Σε μια παραδοχή σπάνια, ομολογουμένως, από αξιωματούχους του καθεστώτος Πούτιν, προχώρησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. Η Μ...

 







Σε μια παραδοχή σπάνια, ομολογουμένως, από αξιωματούχους του καθεστώτος Πούτιν, προχώρησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. Η Μόσχα έχει «σημαντικές απώλειες» στις τάξεις των ρωσικών στρατευμάτων που αναπτύχθηκαν στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, χωρίς να προσδιορίσει τον αριθμό τους.

«Έχουμε υποστεί σημαντικές στρατιωτικές απώλειες», δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο Sky News ο Πεσκόφ, λέγοντας ακόμη: «είναι μια τεράστια τραγωδία για εμάς».

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δεν αποδέχθηκε, ωστόσο, τον όρο «ταπείνωση» που χρησιμοποιήθηκε από τον δημοσιογράφο του βρετανικού δικτύου για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ακόμη, είπε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν ανησυχεί μήπως καθίσει στο εδώλιο με την κατηγορία εγκλημάτων πολέμου.

Ανεβάζοντας τους τόνους δήλωσε: «Εάν η Φινλανδία και η Σουηδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, τότε θα απαντήσουμε ανάλογα».

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία – σύμφωνα με τη Μόσχα – έχει μεταξύ άλλων στόχο να αποδυναμώσει τη στρατιωτική ισχύ της Ουκρανίας και να την εμποδίσει να μετατραπεί σε προγεφύρωμα για ενδεχόμενη επίθεση του ΝΑΤΟ, έχει κάνει τις δύο σκανδιναβικές χώρες να εξετάζουν την ένταξή τους στη Βορειοατλαντική Συμμαχία – όπου ηγετικό ρόλο έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Αν οι δύο χώρες ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, «θα πρέπει να κάνουμε πιο σύνθετη τη δυτική πτέρυγά μας, όσον αφορά την ασφάλειά μας», είπε ο Πεσκόφ στο βρετανικό δίκτυο Sky News.

Ωστόσο, ανέφερε ότι η Ρωσία δεν θα εκλάμβανε μια τέτοια κίνηση ως απειλή για την ύπαρξή της, κάτι που θα την υποχρέωνε να εξετάσει τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, και οι επακόλουθες συγκρούσεις προκάλεσαν τον θάνατο χιλιάδων αμάχων και στρατιωτών, την καταστροφή οικισμών και ολόκληρων πόλεων, καθώς και μια σειρά από άνευ προηγουμένου κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της Μόσχας.

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας, την απόσυρση στρατευμάτων από Κίεβο και Τσερνίχιβ τόνισε ότι πρόκειται για «πράξη καλής θέλησης», για «εκτόνωση της έντασης» στο πλαίσιο των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Στη συνέντευξη, ο Πεσκόφ υποστήριξε ότι το ΝΑΤΟ «φλερτάρει» με την υπέρβαση των ορίων τους.

Η Ρωσία είχε δηλώσει, σε προηγούμενη ανακοίνωση, ότι 1.351 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί. Ο ακριβής αριθμός των νεκρών δεν είναι γνωστός, αλλά αξιωματούχος του ΝΑΤΟ ανέφερε ότι οι απώλειες κυμαίνονται μεταξύ 7.000 και 15.000 στρατιωτών.

Σε ακόμη μια εμπρηστική δήλωση προχώρησε, επίσης, ο Πεσκόφ ο οποίος τόνισε ότι η Μαριούπολη, που έχει καταλήξει να είναι πόλη-φάντασμα, θα «απελευθερωθεί σύντομα από εθνικιστικά τάγματα».

Παράλληλα τόνισε ότι η αεροπορική επίθεση σε μαιευτήριο της Μαριούπολης, που προκάλεσε διεθνή κατακραυγή, ήταν «ψεύτικη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.