Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο γιατρός της Τζωρτζίνας αποκαλύπτει πότε δόθηκε κεταμίνη στην 9χρονη – Τι απαντά ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου

Τη δική του απάντηση σχετικά με τη χορήγηση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα, δίνει ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου, Ανδρέας ...








Τη δική του απάντηση σχετικά με τη χορήγηση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα, δίνει ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης, με αφορμή τα όσα λέγονται από την πλευρά της 33χρονης.

“Tα φάρμακα που έχει αναφέρει ο δικηγόρος αφορούν δοσολογίες που περιγράφονται στο διάγραμμα επειγόντων φαρμάκων της μονάδας και δεν αφορούν σε φάρμακα που έλαβε η ασθενής. Η Τζωρτζίνα είχε λάβει κεταμίνη μία φορά αυστηρά σε θεραπευτική δόση τα ξημερώματα της 14ης Απριλίου του 2021 και για τη διατήρηση της καταστολής ενώ βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένη και υποστηριζόμενη μηχανικά μέσω αναπνευστήρα κατά την προσπάθεια διάσωσης του εγκεφάλου της από το κυτταροτοξικό οίδημα που δημιούργησε η καρδιακή ανακοπή. Το φάρμακο αυτό χρησιμοποιήθηκε σε συνδυασμό με άλλα περίπλοκα φάρμακα υποστήριξης της καρδιακής και όχι μόνο, λειτουργίας” ανέφερε ο κ. Ηλιάδης στην εκπομπή του MEGA «Χαμογέλα και Πάλι».

“Η κεταμίνη δίνεται αφού υπολογιστεί αυστηρά και καταγραφεί η δόση από τους Εντατικολόγους Παίδων στον χώρο της ΜΕΘ. Μετά την χρήση η αμπούλα καταγράφεται και υπογράφεται από τον ιατρό που την έδωσε. Την επόμενη μέρα ενημερώνεται το κεντρικό φαρμακείο το οποίο αντικαθιστά αμέσως την κεταμίνη έτσι ώστε η ποσότητα να παραμένει σταθερά στις 3 αμπούλες που φυλάσσονται σε χώρο κλειδωμένο μέσα στην εντατική μας.

Η συνταγογράφηση της κεταμίνης γίνεται πάντα ονομαστικά και αφορά αποκλειστικά τον συγκεκριμένο ασθενή. Ο δικηγόρος δεν πρόσεξε ότι το φάρμακο που αναφέρει δεν αφορά σε φάρμακα που έλαβε η Τζωρτζίνα, αλλά είναι καρτέλες που τοποθετήθηκαν στο κρεβάτι της ασθενούς τις ημέρες που πρωτομπήκε στην μονάδα, και δεν αφορούν σε συνταγογράφηση” είπε ο γιατρός.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας τη δήλωση του γιατρού της Τζωρτζίνας για την κεταμίνη.

“Δεν έχω κάποια αντίρρηση από αυτά που είπε ο κ. Ηλιάδης. Δεν έχουμε κανένα λόγο αντιδικίας με τον γιατρό. Τα έγγραφα που έχουμε στα χέρια μας, αναγράφουν 2 ημερομηνίες , 11/4 και 5/6 , ότι χορηγήθηκε η κεταμίνη. Έχουμε μία ουσία που συνομολογείται ότι χορηγείται στις ΜΕΘ. Από το νοσοκομείο, στην αρχή βλέπουμε ότι δεν αναγνωρίζει ότι υπάρχει η κεταμίνη ως ουσία, ενώ μετά φαίνεται ότι τελικά υπάρχει. Δεν είναι μία ουσία που βρέθηκε ξαφνικά, ενώ υπήρχε από το νοσοκομείο η χορήγησή της. Δεν αμφισβητείται η ποσότητα, αμφισβητείται το ποιος χορήγησε την συγκεκριμένη ποσότητα – τα 6.9 mg – στην Τζωρτζίνα” είπε.

“Ακόμα και οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν απαντήσεις, έχουν προσληφθεί ειδικοί για να δοθεί μία εικόνα για το τί έχει συμβεί, έχει προσληφθεί ειδική παιδοψυχολόγος για να ερμηνεύσει τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας. Επαγγελματικά, ως δικηγόρος της υπεράσπισης, δεν μπορώ να επικοινωνώ με έναν μάρτυρα κατηγορίας. Δημιουργείται ζήτημα εάν συμβεί αυτό. Ακούω τους ειδικούς, εμείς δεν αμφισβητούμε τα λεγόμενα του κ. Ηλιάδη, ωστόσο προκύπτει ότι η κεταμίνη δεν ήρθε από τον ουρανό, αλλά υπάρχει στις ΜΕΘ. Η διαδικασία της διαδρομής της κεταμίνης είναι κάτι που ερευνάται” συμπλήρωσε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε ότι η 33χρονη κατηγορούμενη ζητά την ολοκλήρωση του γονιδιακού ελέγχου. “Μελετώντας τη δικογραφία, προέκυψε από τις καταθέσεις ότι έχει γίνει δύο φορές γονιδιακός έλεγχος. Έχει ερευνηθεί το 80% των γονιδίων και θα ζητήσουμε την ολοκλήρωση του γονιδιακού ελέγχου για να δούμε εάν θα προκύψει κάποιο νέο στοιχείο. Αυτό το 20% μπορεί να ανατρέψει την παρούσα εικόνα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.