Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτά τα 8 αντικείμενα έχουν περισσότερα μικρόβια από την τουαλέτα σας

Μπορεί να πιστεύετε πως δεν υπάρχει τίποτα πιο βρώμικο από την τουαλέτα σας. Κι όμως, όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, υπάρχουν αρκετά πρά...
Μπορεί να πιστεύετε πως δεν υπάρχει τίποτα πιο βρώμικο από την τουαλέτα σας. Κι όμως, όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, υπάρχουν αρκετά πράγματα μέσα στο σπίτι που περισσότερα μικρόβια!

1 Το μπολ του κατοικίδιου Αν ο σκύλος σας γλείψει το κάθισμα της τουαλέτας σας θα πάρει 10 φορές λιγότερα βακτήρια απ' ό,τι αν γλύψει το μπολ του! Φανταστείτε λοιπόν τι παραμονεύει πάνω στο μπολ του αγαπημένου σας κατοικιδίου. Πλύντε το μετά από κάθε γεύμα με ζεστό νερό και σαπούνι ή ανακατέψτε μαγειρική σόδα, ζεστό νερό και αλάτι και τρίψτε καλά την επιφάνεια του μπολ. Πλένετε το μπολάκι του σκύλου μετά από κάθε γεύμα με ζεστό νερό και σαπούνι.

2 Το τηλεκοντρόλ Μπορεί να μην το πιστεύετε αλλά το τηλεκοντρόλ είναι από τα πιο βρόμικα αντικείμενα που κρατάμε καθημερινά. Καθαρίστε το με αντιμικροβιακά μαντηλάκια.
3 Το καλάθι με τα άπλυτα Πολλά εσώρουχα μεταφέρουν το λιγότερο 100 εκατομμύρια από το βακτήριο E. coli, ένα βακτήριο που είναι υπεύθυνο για κοινά κοιλιακά προβλήματα. Τα μικρόβια αυτά συσσωρεύονται και μολύνουν και τα υπόλοιπα ρούχα με αποτέλεσμα να μολύνεται στη συνέχεια και το πλυντήριό σας το οποίο με το νερό που μεταφέρει χειροτερεύει το πρόβλημα. Σε αντίθεση, το κάθισμα της τουαλέτας επειδή δεν έρχεται σε επαφή με νερό, δεν μολύνει άλλες επιφάνειες. Για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα φροντίστε να πλένετε τα λευκά με χλωρίνη ή να βάζετε μία φορά το μήνα ένα άδειο πλυντήριο με 2 φλ. χλωρίνη και στη συνέχεια να αφήνετε ανοιχτή την πόρτα για να στεγνώσει. Για να αποφύγετε τη μετάδοση βακτηρίων από τα εσώρουχα, πλύντε τα ξεχωριστά με ζεστό νερό και απολυμαντικό απορρυπαντικό κατάλληλο για χρωματιστά.


4 Το πληκτρολόγιο του υπολογιστή Βρετανοί ερευνητές συγκέντρωσαν 33 πληκτρολόγια με σκοπό να τα μελετήσουν όσον αφορά τα βακτήρια που συγκεντρώνουν. Τελικά αποδείχτηκε πως τα πληκτρολόγια έχουν 5 φορές περισσότερα μικρόβια και βακτήρια απ' ό,τι το κάθισμα της τουαλέτας. Μάλιστα το 2007 ξέσπασε στην Ουάσινγκτον μια επιδημία γρίπης με έντονα στομαχικά συμπτώματα, που αποδείχτηκε ότι προκλήθηκε από πληκτρολόγια. Καθαρίστε το Φροντίστε λοιπόν να τα καθαρίζετε συχνά και σε βάθος, μάθετε πώς θα το κάνετε σωστά.

5 Το κινητό ή το τάμπλετ σας Έως 18 φορές περισσότερα μικρόβια έχει ένα κινητό τηλέφωνο από αυτά που βρίσκονται στο καζανάκι της τουαλέτας! Tα τάμπλετ είχαν πάνω από 600 μονάδες του βακτηρίου σταφυλόκοκος ενώ τα κινητά είχαν 140 μονάδες. Το βακτήριο αυτό έχει σχέση με προβλήματα του στομάχου, γαστρεντερίτιδες και κοιλιακά προβλήματα. Ένα κάθισμα τουαλέτας έχει 20 μονάδες αυτού του βακτηρίου. Μάλιστα σε μία ακόμα έρευνα που έγινε το 2011 το 75% των Αμερικανών απάντησε πως χρησιμοποιεί το κινητό του ενώ κάθεται στην τουαλέτα! Καθαρίστε το Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό σπρέι για οθόνες και ένα βαμβακερό πανάκι. Επίσης αποφεύγετε να τα παίρνετε στην τουαλέτα.


6 Γυναικέιες Τσάντες Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Initial Washroom Hygiene, η γυναικεία τσάντα έχει περισσότερα μικρόβια από όσα έχει κατά μέσο όρο μια λεκάνη τουαλέτας! Το γεγονός πως οι τσάντες έρχονται τακτικά σε επαφή με πολλές επιφάνειες, τις καθιστά ιδιαιτέρως επικίνδυνες, καθώς τα μικρόβια που βρίσκονται στην τσάντα μπορούν εύκολα να μεταφερθούν με τα χέρια μας. Η έρευνα έδειξε, μάλιστα, πως 1 στις 5 τσάντες είναι τόσο βρώμικη που αποτελεί άμεση απειλή για την υγεία μας.

7 Το χαλί σας Τα βακτήρια λατρεύουν να κάθονται πάνω σε νεκρό δέρμα (το οποίο, είτε το πιστεύετε είτε όχι, γεμίζει το χαλί σας, αφού πέφτει μονίμως από το δέρμα σας). Επίσης τα κατοικίδια μεταφέρουν μικρόβια, όπως και τα παπούτσια μας. Στα χαλιά πέφτουν φαγητά, ψίχουλα, ενώ καθημερινά ακουμπάμε ένα σωρό πράγματα. Έτσι το χαλί καταλήγει να έχει περίπου 200.000 βακτήρια ανά 6 τετραγωνικά εκατοστά. Φανταστείτε λοιπόν πόσα βακτήρια βρίσκονται σε όλη την επιφάνεια του χαλιού σας. Αυτά τα βακτήρια είναι E. coli, σταφυλόκοκος και σαλμονέλα. Καθαρίστε το Καθαρίστε τα χαλιά σας με σκούπα συχνά, αλλά επειδή η σκούπα δεν καθαρίζει σε βάθος δώστε τα χαλιά σας μία φορά το χρόνο σε εταιρεία καθαρισμού χαλιών για να τα απολυμάνει καλά. Καθαρίζετε τα χαλιά σας συχνά γιατί δεν έχετε ιδέα τι μαζεύουν καθημερινά.


8 Η βρύση του μπάνιου. Η βρύση του μπάνιου έχει 21 φορές περισσότερα βακτήρια από αυτά του καθίσματος της τουαλέτας. Καθαρίστε τη Φροντίστε να τις πλένετε συχνά γιατί σκεφτείτε πως όταν πλένετε τα χέρια σας μετά πιάνετε αναγκαστικά τη βρύση για να την κλείσετε και άρα ξαναμολύνεστε. Με πληροφορίες από spirossoulis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.