Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Ερντογάν αποκάλεσε «απατεώνες και ψεύτες» τους γιατρούς που αμφιβάλουν για το τουρκικό εμβόλιο Turkovac

«Απατεώνες και ψεύτες» αποκάλεσε ο Ερντογάν τους γιατρούς που εκφράζουν αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Turkovac επιμένο...









«Απατεώνες και ψεύτες» αποκάλεσε ο Ερντογάν τους γιατρούς που εκφράζουν αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Turkovac επιμένοντας ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό κατά της covid-19 και «δική μας εφεύρεση».

«Το πανεπιστήμιο Ερτζιγιές παράγει, εφευρίσκει το εμβόλιο Turkovac, οι άλλοι λένε πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Μα πόσο απατεώνες είστε. Πόσο ψεύτες είστε!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος για να προσθέσει:

«Αφού ως Ιατρικός Σύλλογος ξέρετε τόσα πολλά, έχετε αφήσει ένα έργο; Μα και σε αυτούς που κάνουν έργο τούς βάζετε εμπόδια».

Αιτία για το «ξέσπασμα» του Ερντογάν ήταν η αναφορά του Ιατρικού Συλλόγου Τουρκίας ότι το Turckovac που αναπτύχθηκε σε πανεπιστήμιο στην ανατολική Τουρκία ότι δεν έχει «καμία επιστημονική βάση».

Ο Ιατρικός Σύλλογος χαρακτηρίζει το εμβόλιο ως «απλό διάλυμα» και τονίζει πως δεν έχουν δημοσιευτεί δεδομένα για το εν λόγω εμβόλιο σε κανένα επιστημονικό περιοδικό.

«Ούτε οι ιατρικοί σύλλογοι, ούτε επιστημονικές κοινότητες αλλά ούτε επιστημονικά περιοδικά δεν έχουν τα δεδομένα», αναφέρει.

Επίσης, σημειώνει ότι το τουρκικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού δεν αναγνωρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να μπορεί κάποιος να εκδώσει και το σχετικό πιστοποιητικό.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Τουρκίας Βεντάτ Μπουλούτ δήλωσε ότι δεν έχουν διεξαχθεί δοκιμές Φάσης 1, Φάσης 2 και Φάσης 3 για το Turkovac, το οποίο έλαβε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης από τις τουρκικές αρχές τον Δεκέμβριο.

Ο Μπουλούτ αναφέρθηκε στις παρατηρήσεις του πρύτανη του Πανεπιστημίου Ερτζιγές, Μουσταφά Τσαλίς, που αποκάλυπταν ότι ως αποτέλεσμα των μελετών που διεξήχθησαν στο πανεπιστήμιο σε γενετικά τροποποιημένα ποντίκια, το Turkovac βρέθηκε να είναι 100% αποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής Δέλτα, όπως και κατά της Άλφα.

»Αυτή η δήλωση δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια. … Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ως επιστημονικό δεδομέν. … Δεν πραγματοποιήθηκαν δοκιμές Φάσης 1, Φάσης 2 ή Φάσης 3 για αυτό το εμβόλιο.

»Αυτό που εννοούμε με αυτές τις δοκιμές είναι ότι οι μελέτες θα έπρεπε να είχαν διεξαχθεί σε υγιείς εθελοντές, αλλά αυτό δεν έγινε.

»Αυτό που κυκλοφόρησε ως αποτελέσματα των δοκιμών Φάσης 1 [για το Turkovac] βασίζεται σε μια προκλινική μελέτη που περιλαμβάνει πειράματα σε ζώα», είπε ο Μπουλούτ.

«Το Υπουργείο Υγείας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο διαφανές σχετικά με αυτό και οι μελέτες θα πρέπει να δημοσιευτούν γρήγορα σε επιστημονικά περιοδικά, ώστε οι ειδικοί μας οργανισμοί … να μπορούν να εξετάσουν αυτά τα έγγραφα και να παρέχουν πληροφορίες για το Turkovac. … Δεν ανησυχούμε τόσο για τις παρενέργειες αυτού του εμβολίου, αλλά δεν έχουμε δεδομένα για την προστασία του», είπε ο Μπουλούτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.