Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κλείδωσε η μεγάλη προσγείωση... Στην Ελλάδα ο Γάλλος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ – Ποιοι θα είναι στην υποδοχή των Rafale

«Κλείδωσε» η ημερομηνία άφιξης του Γάλλου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Ελλάδα, στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη μετά την υπογραφή της αμυντικής συνεργ...









«Κλείδωσε» η ημερομηνία άφιξης του Γάλλου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Ελλάδα, στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη μετά την υπογραφή της αμυντικής συνεργασίας

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ο Γάλλος Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγός Τιερί Μπιουργκάρντ έρχεται στην Ελλάδα, για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες αλλά στην ουσία στην πρώτη του επίσκεψη σε διμερές επίπεδο.

Και λέμε για δεύτερη φορά διότι τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Γάλλος Αρχηγός ήταν στην Αθήνα στο πλαίσιο του Συνεδρίου Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Ήταν τότε που έκλεισε σε προφορικό επίπεδο κι αργότερα τηλεφωνικά οριστικοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες της επίσκεψης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, στο Παρίσι, τον περασμένο Οκτώβριο.

Όπως ήδη γράψαμε, την Παρασκευή υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Φλώρου – Μπιουργκάρντ κατά την διάρκεια της οποίας «κλείδωσε» και η ημερομηνία της πρώτης επίσημης επίσκεψης του Γάλλου Στρατηγού στην Αθήνα, μετά την υπογραφή της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο Γάλλος Στρατηγός θα βρεθεί στο Ελληνικό Πεντάγωνο στις 21 Ιανουαρίου.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι δεν θα μπορέσει να βρίσκεται νωρίτερα, στις 19 Ιανουαρίου, στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα, στην τελετή υποδοχής των πρώτων 6 Rafale από την Γαλλία.

Στην υποδοχή των «ριπών ανέμου» – όπως έχει χαρακτηρίσει ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος τα νέα αποκτήματα της Πολεμικής Αεροπορίας – δεν θα βρίσκεται ούτε η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, λόγω υποχρεώσεων.

Στην «φωλιά των Rafale» θα βρίσκεται ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μία λιτή τελετή υποδοχής λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.