Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορονοϊός – Καθηγητής John Hopkins: Πώς θα έρθει το τέλος της πανδημίας

Για το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία του κορονοϊού, τη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον και την πιθανότητα τέταρτης δόσης, μίλησε ο επι...









Για το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία του κορονοϊού, τη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον και την πιθανότητα τέταρτης δόσης, μίλησε ο επικεφαλής της μονάδας Covid του Johns Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η έκρηξη της Όμικρον γέμισε τα νοσοκομεία με ασθενείς, ωστόσο οι εμβολιασμένοι περνούν τη νόσο σαν κρύωμα.

«Η πανδημία ακόμα είναι εδώ. Τα νοσοκομεία μας είναι γεμάτα, τώρα έχουμε πιο πολλά δωμάτια με ασθενείς που είναι άρρωστοι. Η πανδημία είναι εδώ, πρέπει να προσέχουμε. Οι ασθενείς που έχουμε, το 90% δεν έχουν εμβολιαστεί. Οι υπόλοιποι που έχουν εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις και έλαβαν την booster δόση είναι στο σπίτι» είπε ο κ. Γαλιατσάτος μιλώντας στο Mega.

«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, υπάρχει αρκετός κόσμος και κράτη που δεν έχουν πάρει τα εμβόλια. Μπορεί να υπάρχει τέταρτη δόση, αλλά να μην ξεχνάμε ότι κάναμε άλλα τόσα εμβόλια για άλλες αρρώστιες, όπως η ευλογιά» εξήγησε και είπε ότι το αν θα γίνει 4η δόση και πότε, προς το παρόν είναι μόνο μια υπόθεση. «Η πανδημία θα φύγει, θα τελειώσει κάποτε, δεν σημαίνει ότι ο κορονοϊός θα φύγει. Να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τον κορονοϊό σαν κρύωμα. Εάν τον κρατήσουμε σαν κρύωμα που δεν στέλνει πολλούς ασθενείς στο νοσοκομείο, νικήσαμε και μπορούμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας» εξήγησε ο Παναγής Γαλιατσάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.