Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΙ ΖΟΥΜΕ...;; Πιστοί χωρίς μάσκες σε εκκλησία στην Κοζάνη έτρεχαν να ξεφύγουν από την αστυνομία... «Δεν μπορώ να τους ελέγχω» λέει ο ιερέας του ναού

Αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Κυριακής (9/1) στην εκκλησία Παμμεγίστων Ταξιαρχών του Βαθυλάκκου Σερβίων στην Κοζάνη. Πιστοί οι οποίοι δ...








Αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Κυριακής (9/1) στην εκκλησία Παμμεγίστων Ταξιαρχών του Βαθυλάκκου Σερβίων στην Κοζάνη. Πιστοί οι οποίοι δεν φορούσαν μάσκες και δεν είχαν πιστοποιητικά του εμβολίου κατά του κορονοϊού έτρεχαν να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως μετέδωσε το kozanimedia.gr η Αστυνομία έσπευσε στον ιερό ναό καθώς είχε προηγηθεί σχετική καταγγελία για ύπαρξη ατόμων χωρίς προστατευτικές μάσκες τα οποία δεν τηρούσαν τα μέτρα κατά της διασποράς της πανδημίας που έχουν επιβληθεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τελικά επιβλήθηκε πρόστιμο, σε γυναίκα, για μη κατοχή πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ κάτοικοι του Βαθυλάκκου υποστηρίζουν πως ο ιερέας κατονόμασε, εντός της εκκλησίας και δυο γυναίκες που, σύμφωνα με τον ίδιο, προχώρησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Το kozanimedia.gr όπως επισημαίνει επικοινώνησε με τον ιερέα Νικόλαο Τσιπλακάκη, ο οποίος επιβεβαίωσε το περιστατικό και δήλωσε πως η Αστυνομία δεν επέβαλε κανένα πρόστιμο στον ίδιο και στον ναό, αλλά μόνο σε μια κυρία που δεν είχε μαζί της πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Μεταξύ άλλων ο ιερέας της εκκλησίας ανέφερε πως και ο ίδιος, αλλά και τα παιδιά του, έχουν εμβολιαστεί, αν και δήλωσε «τα εμβόλια βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο και εγώ δε μπορώ να πω σε κανέναν να τα κάνει ή να μην τα κάνει… σέβομαι την ελευθερία του ανθρώπου».

«Δεν μπορώ εγώ και οι επίτροποι να ελέγχουμε ποιος φοράει μάσκα και ποιος δε φοράει» λέει ο ιερέας του ναού

Ο παπα-Νικόλας παραδέχθηκε επίσης πως στον ναό μπαίνουν και άτομα χωρίς μάσκες υποστηρίζοντας «δεν μπορώ εγώ και οι επίτροποι να ελέγχουμε ποιος φοράει μάσκα και ποιος δεν φοράει… Δεν γίνεται αυτό όταν εγώ είμαι μέσα στην Αγία Τράπεζα…».

Κλείνοντας ως προς το εάν ο ίδιος κατονόμασε ή όχι δυο γυναίκες που ειδοποίησαν την Αστυνομία, ο ιερέας είπε «εγώ απλά είπα πως με κατήγγειλαν… Απλά επειδή από του Αη Γιαννιού ξέρω ποιες με έχουν στο στόχαστρο, όταν δύο κυρίες κάθισαν και μου είπαν διάφορα, πως αν δεν κάνει το ένα, αν δεν κάνεις το άλλο θα σε πάμε στον επίσκοπο Κοζάνης… ακόμη και στον αρχιεπίσκοπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.