Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ... Νορβηγία: Ζητούν από τους φαντάρους να επιστρέψουν τα εσώρουχα για τα δώσουν στην επόμενη ΕΣΣΟ

Δεν ξανάγινε! Νορβηγοί φαντάροι κλήθηκαν μετά τη λήξη της στρατιωτικής τους θητείας να επιστρέψουν εσώρουχα που τους παραχωρήθηκαν από τον σ...









Δεν ξανάγινε! Νορβηγοί φαντάροι κλήθηκαν μετά τη λήξη της στρατιωτικής τους θητείας να επιστρέψουν εσώρουχα που τους παραχωρήθηκαν από τον στρατό, προκειμένου αυτά να δοθούν στην επόμενη «ΕΣΣΟ» νεοσύλλεκτων. Αιτία για αυτή την απόφαση στη Νορβηγία, τα προβλήματα που προκάλεσε ο κοροναϊός στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Νορβηγία, συνορεύει με τη Ρωσία και κάθε χρόνο στρατολογεί περίπου 8.000 νεαρούς άνδρες και γυναίκες – ενώ μέχρι πρόσφατα, οι φαντάροι είχαν δικαίωμα να κρατήσουν τα εσώρουχα που τους παραχωρούσε ο στρατός μετά την απόλυσή τους.
Επιστρέφουν εσώρουχα, κάλτσες και σουτιέν

Όμως η πανδημία έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα εφοδιασμού, καθώς ωθεί σε λουκέτο τα εργοστάσια και προκαλεί προβλήματα στις μετακινήσεις. Ο νορβηγικός στρατός αναγκάστηκε να ζητήσει από τους φαντάρους που ολοκληρώνουν τη στρατιωτική τους θητεία να επιστρέφουν εσώρουχα, όπως κάλτσες και στηθόδεσμους.

Αρχικά ήταν κάτι που συνέβαινε σε εθελοντική βάση, όμως πλέον έχει καταστεί υποχρεωτικό, όπως μετέδωσε το κρατικό κανάλι NRK την Παρασκευή. «Τώρα που έχουμε επιλέξει να επαναχρησιμοποιούμε αυτό το τμήμα του ιματισμού, μας έχει βοηθήσει… Δεν έχουμε αρκετό απόθεμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος για τον εφοδιασμό του στρατού, Χανς Μάιζινγκσετ στο NRK.

«Πλένονται και ελέγχονται»

«Τα υφάσματα πλένονται, καθαρίζονται και ελέγχονται. Μοιράζουμε εκείνα που είναι σε καλή κατάσταση», σημείωσε. Εκπρόσωπος των νεοσύλλεκτων, πάντως, επέκρινε τις πρόσφατες ελλείψεις, λέγοντας ότι θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις στις επιχειρήσεις του στρατού.

«Σοβαρές ελλείψεις εξοπλισμού και ιματισμού θα μπορούσαν δυνητικά να επηρεάσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα και, στη χειρότερη περίπτωση, την ασφάλεια των στρατιωτών», δήλωσε ο Έιρικ Σγιόχελε Έικσουντ στο Forsvarets Forum.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.