Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μητροπολίτης Κοσμάς: Εκατοντάδες πιστοί στην κηδεία του – ΦΩΤΟ

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε η κηδεία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, ο οποίος εκοιμήθη το πρωί της Δευτέρας στο νοσοκομείο «Ευ...







Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε η κηδεία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, ο οποίος εκοιμήθη το πρωί της Δευτέρας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλευόταν με κορονοϊό.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς αναπαύεται πλέον στην τελευταία του κατοικία στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος, όπως ήταν η δική του επιθυμία. Εκεί τον συνόδευσε πλήθος πιστών, εκτιμάται άνω των 1.000. «Άγιος, άξιος και αθάνατος», ακουγόταν συνεχώς από την έξοδο του σκηνώματος από την εκκλησία στο Μεσολόγγι έως και την ταφή, όπως αναφέρει το agrinionews.gr.



Νωρίτερα, τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, στο Μεσολόγγι. Κατά τη διάρκειά της, χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, Ιερόθεος, συγχοροστατούντων των μητροπολιτών, Πειραιώς, Σεραφείμ και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικολάου.

Σημειώνεται ότι λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό δεν επετράπη η προσκύνηση του σκηνώματος από τους πιστούς, ενώ στον ναό εισήλθαν ελάχιστοι.



Επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, Ιερόθεος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, επίσκοπος Ωρεών, Φιλόθεος, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο δήμαρχος της ιερής πόλης Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος. Επίσης, μίλησε ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, αρχιμανδρίτης, Επιφάνιος Καραγεώργος.



Στην εξόδιο ακολουθία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρέστησαν επίσης Μητροπολίτες, βουλευτές και δήμαρχοι της Αιτωλοακαρνανίας, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών, κληρικοί κ.α. Έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές, ενώ παρευρίσκονταν πιστοί που ήθελαν να πουν το τελευταίο “αντίο” στον μακαριστό Μητροπολίτη.




Ο Μητροπολίτης Κοσμάς νόσησε με κορονοϊό και εισήχθη στο νοσοκομείο Αγρινίου την 1η Δεκεμβρίου, όταν ήδη ήταν πολύ επιβαρυμένη η κατάσταση της υγείας του.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν ανεμβολίαστος και στην αρχή δεν ήθελε να διασωληνωθεί. Παρέμεινε διασωληνωμένος επί 25 ημέρες στη ΜΕΘ του “Ευαγγελισμού” και αποσωληνώθηκε, αλλά η κατάστασή του παρέμενε κρίσιμη. Τελικά, δεν τα κατάφερε να βγει νικητής και εξέπνευσε τη Δευτέρα. Υπενθυμίζεται ότι από κορονοϊό έφυγε από τη ζωή και η αδελφή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.