Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Ψευτογιατρός»: Τα ιδιόχειρα σημειώματα με τις φονικές συνταγές που χορηγούσε στα θύματά του

Ο ψευτογιατρός χορηγούσε επικίνδυνες θεραπείες στα θύματά του. Tα ιδιόχειρα σημειώματα με τις επικίνδυνες θεραπείες που χορηγούσε έρχονται ...









Ο ψευτογιατρός χορηγούσε επικίνδυνες θεραπείες στα θύματά του. Tα ιδιόχειρα σημειώματα με τις επικίνδυνες θεραπείες που χορηγούσε έρχονται στο φως στη δίκη του Νίκου Κοντοστάθη.

Του Παναγιώτη Σουρέλη

Μπουκαλάκια με αποστάγματα, ενέσεις αρτεμισίνης, ακόμη και κάνναβη, περιείχαν οι θεραπείες του κατηγορούμενου ψευτογιατρού Νίκου Κοντοστάθη. Η Realnews φέρνει στο φως νέες «συνταγές» και σημειώματα του ψευτογιατρού, ο οποίος κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες, 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας και μια βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, με τη δίκη του να συνεχίζεται την προσεχή Τρίτη, 11 Ιανουαρίου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η Realnews φέρνει στο φως νέες «συνταγές» και σημειώματα του ψευτογιατρού, ο οποίος κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες, 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας και μια βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, με τη δίκη του να συνεχίζεται την προσεχή Τρίτη 11 Ιανουαρίου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.


Με ιδιόχειρο σημείωμά του, ο ψευτογιατρός υπενθυμίζει στον εαυτό του να φτιάξει «σκόνη για τρίχες», αλλά και να δώσει κρέμα για ραγάδες σε ασθενή. Προτείνει θερμογραφία και νηστίσιμη διατροφή, ενώ εντύπωση προκαλεί η σημείωσή του «θεολογία άνω – κάτω κοιλίας».

Σε άλλη ασθενή προτείνει μάραθο, άνηθο, αγκινάρα, μέλι, λάδι και λεμόνι για να αντιμετωπίσει τα φουσκώματα (πρήξιμο). Ακόμη, σημειώνει να χορηγήσει διατροφή για «πέτρες στη χολή».


O «δρ. Κόντος», όπως συστηνόταν στα θύματά του, εμφανίζεται μέσα από τις συνταγές και τα σημειώματα ως ένας γιατρός που μπορούσε να θεραπεύσει τα πάντα. Εχει καταγράψει το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνο ενός ασθενούς με καρκίνο στον πνεύμονα, ενώ στο ίδιο χαρτί σημειώνει «κρέμα οστεόφυτα» για χονδροπάθεια και προτείνει θεραπείες για κύστη στο γόνατο και για «θηλώματα ουροδόχου κύστης».

«Κακοήθεια, χρήζει θεραπείας, να δω εξετάσεις», γράφει χαρακτηριστικά. Μέλι, μελάσα, πετιμέζι, αλλά και κολλύριο για τα μάτια, είναι η συνταγή του Κοντοστάθη σε άλλη ασθενή. Μεταξύ των αρρώστων που εξαπατήθηκαν και ζήτησαν τη βοήθειά του ήταν καλόγριες και γέροντες. «Καθαρισμός χολής», γράφει για μια μοναχή.


«Φουσκώματα πολλά, κρεμμύδι σκόρδο δεν τα μπορεί, ξεκινάει κανένα γαρίφαλο», τονίζει σε άλλο σημείο, ενώ προσθέτει και ενέσεις αρτεμισίνης για πολυκυστικές ωοθήκες.


Όπως έχει αποκαλύψει η «R», ο κατηγορούμενος ψευτογιατρός τριγυρνούσε στις μονές και μέσω των ιερωμένων προσέγγιζε πιστούς που αντιμετώπιζαν οι ίδιοι πρόβλημα υγείας ή κάποιος συγγενής τους. Ενδεικτική είναι η περίπτωση ενός 76χρονου ασθενούς, τον οποίο ανέλαβε όταν η κόρη του πληροφορήθηκε για την ύπαρξη κάποιου γιατρού «Νικολάου Κόντου» που ακολουθούσε θαυματουργές θεραπείες με βότανα.

Η κόρη του ηλικιωμένου γνώρισε τον Κοντοστάθη στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών Πηλίου και εκείνος φέρεται να υπόσχεται πλήρη ίαση, επικαλούμενος την περίπτωση μιας μοναχής που είχε «θεραπεύσει».

Σύμφωνα με τις καταθέσεις, ο Κοντοστάθης τής συστήθηκε ως γιατρός στην Ελβετία και την Αμερική, ενώ, έχοντας αντιληφθεί την αληθινή πίστη της στον Θεό, χρησιμοποιούσε τη φράση «μη φοβού», για να λειτουργήσει καταλυτικά στη σκέψη της. Ο 76χρονος κατέληξε έπειτα από λίγο καιρό.

«Ψευδής κατάθεση»

Εντύπωση προκαλούν και κάποιες άλλες ιδιόχειρες σημειώσεις του ψευτογιατρού. «Ψευδής κατάθεση υποκινούμενη 200%», σχολιάζει, αναφερόμενος ίσως σε κάποια από τις καταγγελίες που έχουν κατατεθεί εις βάρος του, πριν από τη σύλληψή του.

«Αναληθή και κατευθυνόμενη, ποτέ δεν είπα ότι εγώ κάνω κουμάντο, ποτέ δεν τον είδα μόνος μου», γράφει σε άλλο σημείο, κατονομάζοντας κάποιο άτομο. Στο ίδιο χαρτί σημειώνει (άγνωστο για ποιο λόγο) το όνομα ενός εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος σήμερα υπηρετεί στην Υπερεισαγγελία Οικονομικών Εγκλημάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.