Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ετοιμάζουν το έδαφος για ΚΡΙΣΗ τα τουρκικά μέσα... Λένε πως έπιασαν τρομοκράτη που είχε εκπαιδεύσει η Ελλάδα!

Σε λίγες ημέρες είναι η "επέτειος" της κρίσης των Ιμίων το 1996, οπότε και αναμένουμε κορύφωση της προσπάθειας δημιουργίας ένταση...







Σε λίγες ημέρες είναι η "επέτειος" της κρίσης των Ιμίων το 1996, οπότε και αναμένουμε κορύφωση της προσπάθειας δημιουργίας έντασης στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις

"Η Τουρκία συλλαμβάνει τρομοκράτη του PKK που εκπαιδεύτηκε στην Ελλάδα να σχεδιάζει επιθέσεις". Αυτός είναι ο τίτλος σημερινού άρθρου φιλοερντογανικής εφημερίδας, με τον οποίο βάλλεται η χώρα μας για δήθεν εκπαίδευση τρομοκρατών

Αναφέρεται συγκεκριμένα:

"Η αντιτρομοκρατική αστυνομία συνέλαβε δύο τρομοκράτες του PKK που σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στην επαρχία Μερσίνης της Τουρκίας την Τετάρτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μερσίνης, ο τρομοκράτης, που ταυτοποιήθηκε ως Ζ.Κ. είχε εισέλθει παράνομα στην Τουρκία μέσω Ελλάδας και σχεδίαζε να πραγματοποιήσει επίθεση στη Μερσίνα.


Ο άλλος τρομοκράτης, που ταυτοποιήθηκε ως Α.Γ., είχε παράσχει βοήθεια στον Ζ.Κ, ενώ βρέθηκαν και οι δύο στην ίδια διεύθυνση, η οποία φέρεται να χρησίμευε ως τρομοκρατικός πυρήνας στην πόλη.

Ο τρομοκράτης Ζ.Κ. είχε λάβει εκπαίδευση στα στρατόπεδα YPG/PKK στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων Demirören (DHA).

Η Ελλάδα κατηγορείται εδώ και καιρό ότι είναι αγαπημένο κρησφύγετο τρομοκρατών από το DHKP-C και το PKK.

Όσοι φεύγουν από την Τουρκία έχουν καταφύγει σε καταυλισμούς προσφύγων στο Λαύριο κοντά στην Αθήνα με το πρόσχημα του αιτούντος άσυλο, ειδικά τη δεκαετία του 1980.

Παρά το κλείσιμο του Λαυρίου το 2013 εν μέσω πιέσεων από την Τουρκία, η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ο πρωταρχικός προορισμός για τους τρομοκράτες του DHKP-C.

Η Τουρκία έχει εντείνει τον αγώνα της κατά των τρομοκρατών του PKK με τις δυνάμεις ασφαλείας να πραγματοποιούν αντιτρομοκρατικές επιδρομές και επιχειρήσεις για να εκκαθαρίσουν τρομοκράτες και να λογοδοτήσουν όσους τους υποστήριξαν.


Κατά τη διάρκεια της επί δεκαετίες τρομοκρατικής εκστρατείας του εναντίον της Τουρκίας, το PKK ,που καταγράφεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι υπεύθυνο για το θάνατο περίπου 40.000 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και βρεφών".

Το αξιοσημείωτο είναι ότι το ίδιο τουρκικό φιλοερντογανικό ΜΜΕ με προγενέστερο άρθρο του στις 15 Δεκεμβρίου 2021 με τίτλο "Τρομοκράτες εκπαιδεύονται στην Ελλάδα για να περάσουν στη Συρία και το Ιράκ", στρέφεται και πάλι κατά της Ελλάδος για υποτιθέμενη εκπαίδευση τρομοκρατών, αναφέροντας:

"Οι τρομοκράτες του Εξελικτικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος-Μέτωπου (DHKP-C) πρόκειται να εκπαιδευτούν στο Λαύριο της Ελλάδας και στη συνέχεια θα περάσουν στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία, δήλωσαν πηγές ασφαλείας.


Μία ομάδα τρομοκρατών θα σταλεί στο βόρειο Ιράκ για να ενταχθεί στο PKK, ενώ μια άλλη ομάδα θα περάσει στη Συρία για να ενταχθεί στη συριακή πτέρυγα του PKK, YPG, ανέφεραν οι πηγές

Πρόσθεσαν ότι η κίνηση υποδηλώνει τη σαφή υποστήριξη του DHKP-C στην τρομοκρατική οργάνωση PKK.

Η Ελλάδα κατηγορείται εδώ και καιρό ότι είναι αγαπημένο κρησφύγετο τρομοκρατών από το DHKP-C και το PKK. Όσοι φεύγουν από την Τουρκία έχουν καταφύγει σε καταυλισμούς προσφύγων στο Λαύριο κοντά στην Αθήνα με το πρόσχημα του αιτούντος άσυλο, ειδικά τη δεκαετία του 1980.

Παρά το κλείσιμο του Λαυρίου το 2013 εν μέσω πιέσεων από την Τουρκία, η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ο πρωταρχικός προορισμός για τους τρομοκράτες του DHKP-C.

Το DHKP-C είναι υπεύθυνο για μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης το 2013 στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Άγκυρα, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας Τούρκος φρουρός ασφαλείας.


Η ομάδα έχει καταχωρηθεί ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέλος της οποίας είναι η Ελλάδα.

Η τρομοκρατική ομάδα επιδιώκει μια ακροαριστερή ιδεολογία και πραγματοποιεί ενεργά επιθέσεις και δολοφονίες στη χώρα από τη δεκαετία του 1980, αλλά η εκστρατεία βίας της κατέπεσε όταν αντιμετώπισε το μπαράζ αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων της Τουρκίας. Οι πιο δημοφιλείς επιθέσεις του DHKP-C περιλαμβάνουν μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που είχε στόχο την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα Άγκυρα το 2013 και τη δολοφονία ενός εισαγγελέα σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης το 2015."



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.